BANKACILIKTA TABLET DÖNEMİ

yazar:

kategori:

Şubede personel çalıştırmak istemeyen 3 özel banka yılbaşından itibaren sokakta TABLET BANKACILIĞI başlatıyor. Personel sokakta şubedemiş gibi talbetle çalışacak.
Eskisi kadar bol keseden para kazanamayan bankalar yeni arayışlara gidiyor.Çok sayıda personeli işten çıkartaın bazı şubelerini birleştirip bazılarını ise kapatan bankalar son olarak ilginç bir çalışmaya imza atıyor. 3 özel banka tarafından deneme amaçlı başlatılan ve yılbaşından sonra Türkiye geneline yayılması beklenen uygulama ile bankacılar sokakta tablet ile dolaşıp, kredi verecek, kart satacak. Aynı zamanda bankalar personelini tablet sayesinde GSP uydu üzerinden adım adım izleyecek. Şubeler ise sadece gişe ve benzeri işlemler için hizmet verecek.
Şu anda pilot bölgelerde süren çalışmada bireysel pazarlama elemanları kendi bölgesinde sokak sokak dolaşarak müşteri arıyor. Şu an için günde en az 2 müşteri zorunluluğu getiren özel bir banka, yılbaşından sonra bunu rutin hedefleri içine koymayı planlıyor.
YENİ PERSONEL ALIYORLAR
Öte yandan bankalar, tecrübeli bankacılara yeni mezun gençleri tercih ediyorlar. Son aylarda bankacılık sektörü yoğun bir şekilde yeni mezun personel alımı yaptı. Asgari ücret ve satış primi şeklinde olan çalışmla sistemini bir çok bankanın kullanmaya başladığı dikkat çekiyor.
Facebook