BU BANKALARIN MAAŞI KAFA KARIŞTIRDI

yazar:

kategori:

Bir araştırmada en yüksek maaş veren şirketler belirlendi. Bu hesaplamalara göre ortalama maaşı en yüksek şirket TSKB oldu. Sıralamaya bir çok banka daha girdi. Bankaların  maaş ortalaması ise kafaları karıştırdı. Bu kadar yüksek maaş alan bankacı var mı?
Garanti Yatırım, asgari ücret artışının halka açık şirketlere etkisini değerlendiren raporunda bu şirketlerin ortalama maaşlarına ilişkin hesaplamalarını da paylaştı.

Bu hesaplamalara göre ortalama maaşı en yüksek şirket TSKB oldu. Bankanın ortalama maaşı 15 bin TL’nin üzerinde. TSKB’yi 13 bin 356 lira ile THY takip etti. THY’nin ardından ise 13 bin 201 lira ortalama maaşla Emlak GYO geldi. 

Ortalama maaş sıralamasında enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ilk sıralardaki ağırlığı dikkat çekiciydi. Bununla birlikte bankacılık sektörünün de diğer sektörlere kıyasla daha iyi ortalama maaşlara sahip olduğu görüldü. 

Ortalama maaşın en düşük olduğu sektör ise cam üretimi oldu. 

İşte kariyerinizi planlarken dikkat etmeniz gereken, Türkiye’nin en yüksek ortalama maaşına sahip şirketleri gösteren tablo…
Facebook
Kaynak: businessht.com.tr