VEFASIZLIĞIN BÖYLESİ!

yazar:

kategori:

Bankacılık sektörü artık vefasızlığın ve acımasızlığın hüküm sürdügü bir iş koluna dönüştü. Hamile ve doğum izninde olan personelden sonra kansere yakalanan şube müdürünü de işten attılar.İşte bankacılık sektöründe insanlık öldü denilen olay:
Bankacılık artık kuralları ile insanlık sınırlarını zorlayan bir sektör haline geldi. Son yaşanan olay ise adeta sektörde “sözün bittiği an”olarak yorumlanacak cinsten.  Yabancı sermayeli bir bankanın Ege Bölgesi’ndeki şubesinde yıllardır şube müdürü olarak görev yapan Ü.G, bankası tarafından işten çıkartıldı. 
İşten çıkartılması nedeniyle sosyal güvenceden ve sağlık sigortasından da mahrum kalan genç bankacı, adeta ölüme terk edildi.
Sektörde son dönemde hamile ve süt izninde olan personelin işten çıkartılmasına tepki gösterilirken, son olay artık tüm banka çalışanlarında adeta şok etkisi yarattı. 
İNSANLIK BU MU?
Yıllarca hizmet verdiği gece gündüz çalıştığı bankasından kanser hastası olmasından sonra işten çıkartılan bankacıya gerekçe olarak “düşük performans” gösterildi. Bankalar bir süredir  personellerini işten çıkartırken mevcut iş yasasının 17 ve 18.maddesini gerekçe gösteriyor. Bu maddeye göre, iş veren performansını düşük gördüğü personelini işten çıkartabiliyor. Ancak bankalar  hasta, raporlu ve izinde demeyip istediği kişileri bu maddeden işte atmaya başladılar.
Facebook