FİNANSBANK’I BBVA’MI ALACAK?

yazar:

kategori:

Bir İspanyol internet sitesinde çıkan “BBVA Finansbank’ı alacak”haberi heyecan yarattı. Peki BBVA gerçekten Finansbank’a talip mi?
İspanyol finans sitesi elconfidencial.com’un bir haberi anadolu ajansı tarafından servis edilince gözler yeniden Finansbank’a çevrildi. Söz konusu haberde Garanti Bankası’nın sahibi BBVA’nın Finansbank’ı almak için masaya oturduğu ve görüşmelerin sürdüğü öne sürüldü.
Ancak bu haber gerek Finansbank üst yönetimi gerekse Garanti Bankası tarafından doğrulanmadı. İspanya’nın Bilbao bölgesinde bulunan BBVA’nın Finansbank ile çok önce kısa bir teması olduğu, Yunanlı hissedarın fiyat telafuzu ile pazarlık aşamasına bile geçilmediği öne sürülüyor. Finansbank’tan bir üst düzey yetkilisi, Finansbank ile şu ana kadar Katarlıların yanı sıra sadece bankanın eski hissedarı Hüsnü Özyeğin’in ilgilendiğini  belirterek, “Hüsnü beyin kafasındaki rakam ile yunanlıların kafasındaki rakam bu talebin ciddi olmadığını ortaya koydu. Bu talep bir nevi reklam amaçlıydı diyebiliriz”dedi.
SATIŞ GÜNDEMDE DEĞİL
Öte yandan yine aynı yetkili, Finansbank’ın satışının şu an için yunanlıların gündeminde olmadığını belireterk, “ihtiyaç duyulan sermayenin yaklaşık 1.1 milyar euroluk kısmı zaten hissedarlardan gelen teklif ile karşılandı. Eksik olan 300 milyon civarındaki bir rakam için ise yine anlaşma yapıldı. Bu nedenle mevcut konjöktorün Finansbank’ın gerçek fiyatını belirleyemeyeceği için Yunanlı hissedar satışdan şimdilik vazgeçti”diye konuştu.
Facebook