SİGORTA ŞİRKETLERİNİN BANKACI KEYFİ

yazar:

kategori:

Sigorta hedefi altında ezilen bankacılar, yine bu şirketlerin en iyi müşterisi haline geldi. Sigorta şirketleri binlerce bankacıya şimdi de işsizlik sigortası satıyor. İşsiz kalma korkusu yaşayan bankacılar sigorta şirketlerini adeta ihya ediyor.
Son 6 ayda binlerce bankacının işsiz kalması, bugüne kadar bu bankacıların sırtından büyük paralar kazanan sigorta şirketlerinin işine yaradı. Sigorta şirketlerinin yeni müşterileri işsizlik korkusu yaşayan bankacılar oldu. Son üç ayda sigorta şirketlerinin İŞSİZLİK SİGORTA satışı adeta patladı.
Fiyatı aylık 65 lira ile 80 lira arasında değişen poliçeler, bankacılar için adeta güvence olurken, bu sigorta şirketleri için de daha fazla gelir anlamına geliyor. Bu poliçeleri personeline satan banka da ayrıca bir gelir elde ediyor. Resmen saadet zinciri oluşturan bankalar ve sigortacılar, bankacıların sırtından bir kazanç kapısı daha sağlamış oluyorlar.
NE VERİYOR?
Bankacıların son dönemde işsiz kalma korkusu ile yaptırdığı işsizlik sigortası 6 ay boyunca bin lira ile 1500 lira arasında maaş ödemesi yapıyor. Tek şart ise poliçeyi yaptırdığınız tarihten itibaren üç aydan önce işsiz kalmamanız gerekiyor. 3 ayın sonunda işten çıkartılmanız halinde ise şirket ödediğiniz prim karşılığında ödeme yapıyor. Bankacıların en çok tercih ettiği poliçe ayda 1500 lira maaş ödeyen seçenek arasında yer alıyor.
Facebook