BANKACILIKTA TAVŞAN ÇIKARTMA DÖNEMİ

yazar:

kategori:

Bu bir şaka haber değil. Bu gerçek bir haber. Artık konu hedef olunca aklın ve mantığın işlemediği bankacılık sektöründe “yok artık denilecek”türden bir haber. 
Bugüne kadar şapkadan tavşanı hep sihirbazlar çıkarttı.
Ancak son dönemde aklın ve mantığın sınırlarını zorlayan hedef baskısı, bankacıları ŞAPKADAN TAVŞAN çıkartma aşamasına getirdi. Türkiye’nin önde gelen yerli ve yabancı ortaklı bir bankanın üst düzey yöneticisinin personelden kredi satış talebi farklı bir dille ifade edildi.

Söz konusu yönetici tarafından bireysel satış personeline gönderilen elektronik postada personelin hiç bir bahanesinin kabul edilmeyeceği  peşinen belirtilerek, “ARKADAŞLAR BUGÜN HERKESTEN ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARTMASINI bekliyorum.. Bugün benim için!!!” şeklinde talepte bulundu.
Bu yöneticinin personelden bu tür talepte bulunması banka çalışanları tarafından çeşitli şekilde yorumlandı.
Bazı bankacılar, “bizden imkansızı yapmamızı istiyorlar”diye yorumlarken, bazıları ise, ” kandır-aldat ne yaparsan yap ama satış yap” şeklinde yorumladılar.
BÖYLE GİTMEZ!
Banka üst düzey bir yöneticisinin bu şekilde talebini belirterek satışa yönlendirmesini yorumlayan eski bir banka üst düzey yöneticisi, “Bu bankacılık değil. Hatır için personele zorla ürün sattırmalar, zoraki hedefler ve en önemlisi sat ama nasıl satarsan sat felsefesi bankacılığın artık itibarını yerle bir etmeye başladı.  BDDK artık bankacılığın kurallarını yeniden yazmak zorunda“diye konuştu.
Facebook