DOLAR PANİGİ

yazar:

kategori:

Piyasalar adeta alev alev yanıyor. Dolar yabancı fonların alımlarıyla lira sınırına doğru yaklaşıyor. Analistler karamsar.
Gelişmekte olan ülkelerde yaşanan satış dalgası, Türkiye’de reform planının bütçeye yük getireceği endişeleri ile birleşince yurt içi piyasalar tam anlamıyla şok yaşadı.  Piyasalarda Aralık ayında hacimlerin gerilemesi de seyri belirledi ve Türk Lirası dolar karşısında 2,96 seviyesini geride bırakarak 2 ayın en düşük seviyesine geriledi.
Anadolu Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Kamelya İşler  bu süreçte dolar kurunun 3 liraya değebileceğini, ama asıl sorunun bu seviyelerde ne kadar kalıcı olacağı olduğunu söyledi. İşler, “2,93 seviyeleri görülmezse çok rahatlıkla 2,98’e çıkabiliriz. Dolayısıyla kur 3 seviyesini büyük olasılıkla görecektir. Fakat bu seviyelerde ne kadar kalıcı olacağını Fed toplantısı belirleyecek. Bununla birlikte anayasa değişikliğinden belli bir tedirginlik de duyuluyor. Yabancıların kısa pozisyonlarını kapadığını ve çıkış yaptığını görüyoruz” değerlendirmesini yaptı. 
YABANCI ALIYOR
Döviz piyasasında yabancı alımlarının ağırlıklı olması dikkat çekiyor. Dün borsadan yaklaşık 400 milyon liraya yakın satış yapan yabancı fonlar bugün de satışlarını sürdürürken, bir yandan da dolar alıyor. Merkez Bankası dövizdeki bu yükselişe müdahale etmiyor.
Facebook