CUMARTESİ BANKACILIĞINA BASKIN

yazar:

kategori:

Bazı bankaların cumartesi günleri izin alıp mesai ödemeden şube açtırıp çalıştırılması Çalışma Bakanlığı’nı harekete geçirdi.  Bankaların alarm ve bilgisayar açılış kayıtları inceleniyor.
Yılın son iki haftasına girerken bankalar yılsonu hedeflerini tutturabilmek için bir çok personelini cumartesi çalıştırmaya başladı. Bir çok şubenin son iki haftadır açıldığını ve yasal izin alınıp mesai ödemesi yapılmadığını belirleyen Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu müfettişleri, denetimlerini arttırdılar.
Özellikle Anadolu’da sık sık ihlallerin olduğunu belirleyen müfettişler öncelikle gelen ihbarlarla hareket ediyorlar. Yine İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’na bağlı grup başkanlıkları tarafından da bölgelerdeki illere müfettiş gönderilecek. 
2013 yılının Mart ayında başlatılan “BANKACILIK SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK TEFTİŞ PROGRAMI“kapsamında yapılan incelemelerde yasal çalışma saatleri dışında personel çalıştıran bankalara çeşitli ceza veriliyor. Banka personeli bu denetim sonuçlarına göre, iş yerine dava açması halinde tüm fazlma mesai ücretlerini yasal faizi ile birlikte geri alıyor.
BİZE BİLDİRİN
Bakanlık yetkilileri, yasal saatlerin dışında yapılan çalışmaların ve kendilerine yönelik çalışma emirlerinin ihbar olarak bildirilmesini istiyorlar.
Facebook