KİM BU SUUDİ FON?

yazar:

kategori:

Borsa son ayların en sert düşüşünü geçen haftanın son iki gününde yaşadı. Başta THY ve Garanti olmak üzere bazı hisselerdeki yoğun satışın arkasında Suudi Arabistanlı bir fon olduğu öne sürülüyor.
Gelişmekte olan ülkelerin borsalarında  genel bir satış dalgası mevcut ancak, Türk piyasalarında haftanın son iki işlem gününde  resmen büyük bir çöküş yaşandı. Hisse senetlerindeki bu büyük çöküşün ardında  petrol piyasalarındaki gelişmelerden olumsuz etkilenen Suudi Arabistanlı bir fon olduğu  öne sürülüyor. Sadece bir aracı kurum tarafından son iki günde yaklaşık 200 milyon liranın üzerinde net satış yapıldı. 
Sermaye Piyasası Kurulu’nun bu satışları mercek altına aldığı belirtiliyor.  Türkiye’de uzun süredir pozisyonu bulunan bu Suudi fonunun son iki haftadır küçük satışlarının olduğunu belirten bir borsacı, “Son iki günde fiyata bakmadan satış emri verdiler”dedi.
Bu fonun en büyük satışları arasında TKHY geliyor. Yine bir başka sattığı senet ise Garanti Bankası oldu. Bu fonun yarattığı panige bazı Avrupalı fonların da katıldığı belirtiliyor.
Facebook