TSKB: BİZ FAZLA MAAŞ ALMIYORUZ!

yazar:

kategori:

Bir banka yatırım şirketinin en yüksek maaş alan şirketler sıralamasında önde olan TSKB yazılı bir açıklama yaparak, çok para almadıklarını bildirdi. 
19 Kasım 2015 tarihinde Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. tarafından yayınlanan “Asgari Ücret Artışı ve Araştırma Kapsamımızdaki Şirketlere Olası Etkisi” konulu çalışmada belirtilen “TSKB Tahmini Ortalama Aylık Maaş” hesaplaması yanlışlık içermektedir. Söz konusu analiz çalışmasında; personele ödenen brüt maaşın yanı sıra emeklilik primleri, kıdem tazminatı, fazla mesai ücretleri, ulaşım giderleri, günlük yemek giderleri, tüm eğitim, kurs ve seminer bedelleri, iş amaçlı olarak gerçekleştirilen tüm seyahat ve konaklama giderleri ile Bankamız yönetim kurulu üyelerine ödenen giderlerin de dahil olduğu ve 2015 yılının Bankamıza ait 9 aylık finansal sonuçlarında yer alan “Personel Giderleri” üst toplamının çalışan sayısına bölünerek ulaşıldığı anlaşılmakta olup, ortalama maaş hesaplaması metodolojik olarak yanlışlık içermekte ve dolayısıyla hatalı bir sonuç vermektedir.

Bu çerçevede, söz konusu rapor referans alınarak çıkan haberlerde yer alan “En Yüksek Maaş Veren Kurum” ifadesinin tüm yatırımcılarımız ve paydaşlarımız nezdinde yanlış bir algıya sebebiyet vermemesi için işbu açıklamamızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. 

Facebook