2015 ALTIN YILI MI?

yazar:

kategori:

Avusturya Yatırım Bankası Erste, altın için oldukça iyimser bir beklenti açıkladı. Altın 2015 yılında çift haneli kazanç sağlayabilir!
 Erste Securities 2015 yılının ilk çeyreği için tahminlerini yayınladı. Düşük faiz, gevşek büyüme  ve ucuz petrol ortamının süreceğini öngören Avusturya menşeli yatırım bankası, bir çok benzerinin tersine altın için oldukça iyimser görüşler ortaya koydu.Erste  Securities global hisselerin artan oynaklık eşliğinde ilk çeyrekte %5 kadar prim yapacağını  öngördü. Rapora göre, ABD 10 yıllık tahvil faizleri 1Ç2015 sonunda Fed’inHaziran ayı gibi  faiz artırımı yapacağını fiyatlayarak %2.50 düzeyine  yükseliyor.  Euro yıl boyunca gevşek seyrini sürdürecek,  2015 sonunda Euro/dolar kuru AMB’nın yıl içinde bilançosunu büyütmesine (QE yapmasına) paralel 1.16’ya kadar gerileyecek.
Erste’nin en şaşırtıcı tahmini ise altın hakkındaki görüşleri. Altının dolar bazında bu yıl sadece %2-2.5 civarında prim yaptığını, fakat Euro bazında %13 getiri temin ettiğini not eden yatırım bankası, faizlerin çok düşük seyretmesinden dolayı değerli madeni hedge olarak tutma maliyetinin nerdeyse sıfır olduğunu kaydetti. Halen BRIC başta bir çok Gelişmekte Olan Ülke F/X’nin baskı altında olduğunu da hatırlatan Erste’ye göre altın para birimlerinin değer kaybına karşı en akılcı sigorta enstrümanı.
Teknik olarak da değerli metal kazançlı bir yıla giriş yapacağa benziyor. Altının çok kritik major destek seviyesi 1.180 dolar/ons’da tutunmayı başardığı not edilen raporda, ilerleyen aylarda prim yapmasının çok olası olduğu kaydediliyor.
Erste’nin 1Ç2015 sonunda altın için fiyat hedefi 1.250 dolar/ons. 2015 sonunda ise sarı maden 1.340 dolara kadar yükseliyor ve yıl boyunca yatırımcısına %14 kazandırıyor.


Kaynak:Para Analiz