DOĞAN’DA NE OLDU?

yazar:

kategori:

Ortada bilinen hiç bir gelişme yok iken Doğan Holding hisse senedi  yaklaşık yüzde 11 yükseldi. Yükseliş nedeni yabancı bir alım. Peki yabancı DOHOL’ü niye aldı?
Özellikle son iki yıldır siyasetin etkisiyle  sürekli değer kaybeden Doğan Holding hisse senedinde yaklaşık 11’lik bir yükseliş yaşandı. Seansın ilk dakikalarından itibaren tabiiri caiz ise ne bulduysa alan yabanacı yatırımcı hisseyi günün en çok artan hisse senedi yaptı.
Doğan Holding hisse senedi işlemlerine bakıldığında Garanti ve Atıg Yatırım dikkat çekiyor. Bu iki kurumun alımları yaklaşık 10 milyon lot. Turkish ve Burgan’ın da 2’şer milyon lotluk alımlarından sonra değer alıcılar cephesinde ise sadece 1 milyon 300 bin lotluk alış var. Yani  piyasa bu alışa neredeyse hiç katılmamış. 
YATIRIMCI ALMADI SATTI

Diğer alış tarafında alıcı hiç yok denilecek kadar azdı. Buna karşılık satış tarafında ise piyasa olarak yorumlanan diğer satıcılar 7 milyon lota yakındı.  Yani alımların büyük bir bölümü piyasadan yapılmış oldu.
YABANCI ALIMI

Borsa kulislerinde alımların yabancı olduğu konuşuluyor. Londra kaynaklı bu alımların hangi beklenti ile yapıldığı ise borsada en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Analistler “çok ucuz kalmıştı” derken, piyasanın etkili traderleri ise “hükümet ile uzlaşma” beklentisi diyorlar.
Facebook