FIRTINA ÖNCESİ SESİZLİĞİ Mİ?

yazar:

kategori:

FED kararı sonsarı piyasalarda garip bir sesizlik var. Borsa yatay seyrederken, dövizde ise hafif toparlanma eğlimi. İşte ilk saat gelişmeleri:
Aylardır beklenen FED kararını açıkladı ve 0.25’lik artış  dünyayı rahatlattı. Gelişmekte olan ülkeler ise en çok rahatlayanlardan oldu.  Dün 21.00’da açıklanan faiz artışından sonra TL dolar karşısında değer kazandı.  1 dolar 2925 liraya kadar düştü. 
Sabah borsa keyeifsiz açtı. Endeks 800 puanlık bir artış ile 73 bin puanın üzerinde açarken, dövizde ise geceye göre hafif bir toparlanma eğlimi var.  Faiz arttırım öncesi bazı yabancı uzmanların  Türkiye için kötümser olmaları, halen piyasanın üzerinde bir baskı oluşturuyor.
Ekonomist James Noal, normal şartlarda Türkiye gibi ülkelerin üzerinde stresin kalkmış olması gerektiğini belirterek, “Ancak bu şimdilik mümkün değil. Dalgalanmalar sürecektir.Özellikle döviz cephesinde Türkiye’nin sıkıntısı hemen geçmeyecek derecede kronik”yorumunu yaptı.
James Noal, Brezilya’nın karar öncesi kredi notunun da düşürüldüğünü dikkat çekerek, “Son açıklanan  ekonomik program tamamen popülist ve yine bir seçime yönelikti. Türkiye şu an için güçlü bir tek başına iktidar görüntüsünden çok yeni bir seçime hazırlanan ülke konumunda”dedi.
TÜRKİYE SEÇİM ATMOSFERİNDE
Türkiye’nin uluslararası piyasalarda cazibesini yitirmesinin en büyük nedeni olarak önümüzdeki aylarda yapılması muhtemel görünen başkanlık seçim-halkoylaması olarak gösteriliyor. 
Facebook