THY KIYMETE BİNDİ

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz hafta yabancı bir fonun yoğun satışları ile adeta çöken THY, yeniden yabancıların gözdesi haline geldi. Bu kez yabancı beklenti ile THY alıyor.
Türk Hava Yolları Arap sermayeli bir yabancı fonun çılgınca satışları ile kısa sürede 9 liradan 7 liranın altına kadar inmişti. 
Ancak bu satışın bitmesinden hemen sonra THY’ye yeniden yabancı alış ordinoları gelmeye başladığı belirtiliyor. Hisse senedinde son 3 günlük seansta yaklaşık 10 milyon lotluk alım yabancılar tarafından gerçekleşti. Cuma vei pazartesi seansında Yatırım Finansman yaklaşık 9 milyonluk hisse alımı yaptı. Yine Gedik yatırım bir başka en iyi alıcı olarak dikkat çekti. Satıcı tarafında ise piyasanın olduğu dikkat çekti. Piyasa yaklaşık 6 milyonluk satış yaptı.
BEKLENTİ TANIDIK
THY hisse senedinde alımların petrol fiyatlarındaki düşme ve dövizdeki gerileme gerekçe gösteriliyor. Yabancılar petroldeki düşüşün THY’yi olumlu etkileyeceğin düşünüyor. Yine döviz borcu açısından Türkiye’nin en borçlu şirketlerinden olan THY dövizdeki gerilemeden de olumlu etkileniyor.
Facebook