BANKACININ MÜŞTERİYE MEKTUBU

yazar:

kategori:

Türkiye bu mektubu konuşuyor. Bir bankacının müşterisine helalleşmek için yazdığı mektup, herkesin dilininde. İşte her bankacının mutlaka okuması gereken o mektup:
Sevgili müşterim.
Yıllardır sana güleryüz gösterdim.
Sende bana hep kandın. Sandın ki bu güler yüz sadece bana yapılıyor ben ayrıcalıklıyım beni çok seviyor sandın.
Her dediğime  inandın bana güvendin beni çok sevdin.
Hep “evladım” dedin bana köyünden peynir getirdin bal getirdin çok sevdin beni.Hatta memleketinden evlendirmek için bile çok uğraştın .
Halbuki ben sana güler yüzden başka ne yaptım ki. Masrafsız tek bir işlem yaptım mı ?
Bir çay bile ısmarlayabildim mi? Çaycımız yok çünkü!
İlk kredi çekmeye gelmiştin öyle tanışmıştık seninle.
Oğlunu evlendirecektin “para lazım evladım” demiştin .
Hemen emekli maaşını bankamıza taşımıştık .
2000 tl KMH ve 10.000 tl 36 ay vadeli  kredi vermiştim 500 tl masraf almıştım istesem 100 tl masraf alabilirdim  ama komisyon hedefim vardı. Bir kaç sigortanın yanında sana İşsizlik sigortası bile yapmıştım. İsteseydim bunu da yapmazdım ama sigorta hedefim vardı .
Emekliye işsizlik sigortasımı yapılır yaptım işte!
Çekmiş olduğun 10.000 tl den eline geçen para 8.800 tl oldu .
Bana çok güvendiğin için her dediğime evet diyordun. Her ay 340 tl kredi taksiti öderken sana birde BES yaptım ne gerek vardı ki sana BES yapmaya ama BES hedefimde vardı.
Her ay 150 tl de ona kesiliyordu .aldığın 1000 tl maaştan her ay Bankama 490 tl ödemeye başladın.4 ay içinde Hesapta bulunan 2000 tl KMH bile bitmişti. Emekli maaşının yarısı bile eline geçmez oldu Farkındayım geçinemez oldun.
Hatırlarmısın diyemeyeceğim bal gibi hatırlarsın bir gün yine geldin
-Evladım bana 3000 daha  tl kredi çıkarmı diye masama oturmuştun.
Baktım ki hayır desem üzüleceksin krediyi versem taksitleri ödeyemeyip bunalıma gireceksin. Sana 1 hafta sonra cevap vereceğim diye söyleyip seni göndermiştim
Bir an vicdanımın sesini dinledim kendim olayım dedim ve sana yaptığım diğer sigortaları, İşsizlik sigortasını ve BES i iptal ettim.
Sonra uzun uğraşlardan sonra  dosya masrafının bir kısmını hesaba iade ettim.
Hesaptan alınan hesap işletim ücretini de hesaba iade ettim.Sonra seni aradım Amca dedim alınan masrafların bir kısmını hesaba iade ettim dedim ne kadar diye sormuştun. 1000 tl ye yakın iade oldu dediğimde talep ettiğin krediye gerek kalmadığını söylemiştin .Anladım ki sen ve senin gibi düşük ücretli çalışanlara ne kadar çok kötülük yapıyordum.Artık hedef uğruna kimsenin günahına girmeyeceğim.
Hakkını helal et amca .
S.K
Facebook