EYVAH! YİNE BANKALARA SALDIRIYORLAR

yazar:

kategori:

Rus hackerler Türk bankalarına yönelik bu sabahtan itibaren yeni bir saldırı başlattı. Bazı banka siteleri yine devre dışı kalırken bazıları ise ağırlaştı.
Türkiye ile Rusya arasındaki  gerğinlik Rus hackerlerin Türk bankalarını hedef almalarına neden oldu. Türkiye’de bankacılık sisteminin internet ve tekolojik altyapısının güçlü olması nedeniyle sızamayan hakckerlar, sadece bankaların  internet sitelerini ve pos sistemini ağırlaştırıp kullanılamaz hale getiriyorlar.
BANKALAR ALARMDA
Dün gece zaman zaman hızlanan saldırılar bu sabah yeniden başladı. Saat 09.10 itibariyle bazı bankaların internet sitelerine girilemiyor.Bankalar bu saldırıları karşılamak için son 24 saattir yoğun bir çalışma yapıyor. Hizmetin aksamaması için ek tedbirkler devreye sokulmasına rağmen, Rus hackerlerin, ünlü hacker grubu Anonymous ile birlikte hareket etmesi nedeniyle binlerce saldırı karşısında siteler geçici olarak kullanılamaz hale geliyor.
NASIL SALDIRIYORLAR?
Hackerler sisteme sızamıyor ancak DDoS formatında saldırıyor. DDoS bankaların internet sistemine tıpkı normal bir kullanıcımış gibi aynı anda milyonlarca giriş yapma anlamına geliyor. Bir anda 1 milyonun üzerinde giriş çağrısı alan banka internet site serveri çaresiz devre dışı kalıyor.
DÜNYA CANLI İZLİYOR
Rus ve Anonymous hacker grubunun saldırılarını bilişim dünyası canlı izliyor. Saldırıları tesbit eden Norse Attack Map, Türkiye’ye yönelik saldırıları http://map.norsecorp.com/ adresinden canlı yayınlıyor. Bu yayında Türkiye’ye yönelik milyonlarca atak görülüyor.
Facebook