Hakan Ateşe ödül

yazar:

kategori:

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen ve birçok farklı dalda Türkiye’ye katkı yapan isimlere verilen Türkiye’ye Değer Katanlar Ödülü , bu yıl DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’e verildi.
Bahçeşehir Üniversitesi’nin bu yıl beşinci kez, eğitim ve gelişime yön veren, ülke ekonomisine, sanat mirasına, tanıtıma ve bilinirliğine katkı sağlayan isimlere verdiği Türkiye’ye Değer Katanlar Ödülü’ne, iş dünyası ve kültür sanat alanlarında değer yaratan çalışmaları ile DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş layık görüldü.
Geçmiş yıllarda Turkcell eski CEO’su Süreyya Ciliv, İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, ‘Yılın En Etkili 3. Kişisi’, ‘Yarının Küresel Lideri’, ‘Yılın Doktoru’ gibi ödüllerin sahibi olan ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz ve Chobani yoğurt firmasının kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya gibi isimlere takdim edilen ödül bu yıl da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde düzenlenen tören ile Hakan Ateş’e verildi.
Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın “Her yıl ülkemizin varlığına değer katan bir kıymetli ismi ödüllendiriyoruz. Sayın Hakan Ateş de ülkemizin yetiştirdiği başarılı ve üretken isimlerden biridir. Profesyonel kariyeri boyunca ülkemize gönülden hizmet etmeyi ilke edinen Hakan Ateş’e, Türk bankacılığına getirdiği yenilikçi yaklaşımlar ve sanata verdiği katkılardan dolayı Seçici Kurulumuzun kararıyla Türkiye’ye Değer Katanlar ödülünü sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Prof. Dr. Şenay Yalçın’ın ardından konuşmasını yapan BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Türkiye’nin hak ettiği noktada olabilmesinin ülkenin geleceği olarak gördüğü beşeri sermayeyi üretebilmesine bağlı olduğunu belirtti. Yücel “Bahçeşehir Üniversitesi olarak bu beşeri sermayeye nitelikli ve yüksek katma değer sağlayan mezunlarla katkı sağlamakla kalmamakta, evrensel ölçütlerdeki eğitim kalitesiyle sürekli çıtayı yükseltmekteyiz. Ülkemiz için çalışmayı ve genç kuşaklara eğitim vererek ülkemizi ileriye götürmeyi herşeyin üzerinde tutan Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye için farklı alanlarda gayret gösteren ve fark yaratan insanlara da duyarlılık göstermekte ve “Türkiye’ye Değer Katanlar Ödülü” vermekte. Yaşamı boyunca ülkemizde hem yurt içi hem de yurt dışında sağladığı katkılar ve yarattığı değerler adına Sayın Hakan Ateş’e üniversitemiz olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Türkiye’ye Değer Katanlar ödülünü 15 binin üzerindeki çalışanlarının temsilcisi olarak aldığını ifade eden DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş şunları söyledi; “Sıfırdan başlayıp bu noktaya gelen Bankamızın ulaştığı seviye beni bir profesyonel olarak mutlu ediyor. Faaliyetlerimizle Türkiye’nin dört bir yanında bütün kesimlerden insanlara sesleniyoruz. Diğer yandan ülkemizin sürdürülebilir gelişiminde rol oynayacak 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kıbrıs Barış Suyu, Bilkent PPP ve TAV Bodrum Havalimanı gibi projeleri sahipleniyor ve destekliyoruz. Kurumsal yurttaş anlayışımızın bir uzantısı olarak da tarım, spor, kültür-sanat ve eğitim alanlarında yatırım yapıyor, bu yöndeki çalışmalarımızı geleceğe bırakacağımız bir miras olarak değerlendiriyoruz.” 

Bankacılık adına yürüttükleri faaliyetlerinde yol haritalarını belirlerken insanların ve Türkiye’nin ihtiyaç haritalarından beslendiklerini ifade eden Ateş şöyle devam etti; “Gerçek bir ihtiyaca, beklentiye dokunabileceğimiz, ülkemize fayda sağlayabilecek projelerin içinde yer almaya çalışıyoruz. Hedefimiz torunlarımızın dahi övünebileceği işlere imza atmak”
Liderlikte başarının sırlarına değinen Ateş, kurumsal yönetişim ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olmanın, vizyon ve stratejileri baştan ve açık bir şekilde ortaya koymanın, ortak akıl felsefesini yaşam pratiği haline getirmenin, “önce insan” prensibini ilke edinmenin ve zorluklar karşısında asla yılmadan yoluna devam etmenin başarıya giden yolu açtığını ifade etti.

Facebook