BANKALARA BÜYÜK ŞOK!

yazar:

kategori:

Bankalar karlarının erimesine neden olan dosya ücreti iadesinden sonra yeni bir şok yaşıyor. Yargıtay banka hesaplarından alınan “HESAP İŞLETİM ÜCRETİ”ne dur dedi.
Dosya masraflarının  vatandaşlara geri ödenmesi bankaları ciddi anlamda zora sokmuştu. Bankalar daha bu şoku atlatamadan yargıdan bir yenisi daha geldi. Danıştay İdari Dava Daireleri, sayıları 112 milyonu aşan banka hesabından “işletim ücreti” alınmasının yürütmesini durdurdu. Danıştay İdari Dava Daireleri, Tüketici Sorunları Derneği’nin (Tüsoder) açtığı davada, “Açıklanan nedenlerle, davacının itirazının kısmen kabulü ile 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. maddesinde öngörülen koşullar oluştuğundan, davaya konu yönetmeliğin 13. maddesinin 1. Fıkrası ve Ek-1 listesinde bulunan ‘2.1 Hesap İşletim Ücreti’ yönünden yürütmesinin durdurulmasına” karar verdi.
TÜSODER, davaya gerekçe olarak alınan ücretleri mükerrer olarak gösterdi. Tüsoder Genel Başkan Vekili Avukat Rıdvan Yıldız,  bankaların hesap ücretim ücreti almasını  ilginç bir örnekle açıkladı.
Yıldız’a göre, alınan ücet, bir spor salonuna giderken verilen abone ücretinin yanı sıra giriş parası, koşu bandını kullanma parası gibi ekstra ücret alınmasına benziyor. 
Avukat, Yıldız’a göre, bankalar zaten yapılan her işlemden ücret alıyor. Birde esktradan hesap işletim ücreti alması mükkerer sayılıyor.
Facebook