BANKACI SAYISI ARTTI

yazar:

kategori:

Türkiye’de eylül ayı itibariyle hem banka şube sayısı hem de bankacı sayısı arttı. Sektör kadın mesleği haline geldi.
Türkiye Bankalar Birliği’nden  yapılan açıklamaya göre,  geçen yılın aynı dönemine göre bankalartın şube sayısında 355 adet çalışan sayısında ise 3 bin 276 kişilik bir artış oldu. Bu artışın üçte ikisi kadın üçte biri ise erkek olarak gerçekleşti. İşte veriler:
SEKTORUN ISTIHDAMA KATKISI HER DONEM OLDUGU GIBI BU DONEM DE SURERKEN, BANKACILIK SEKTORU CALISANLARININ SAYISINDA, 2013 YILI UCUNCU CEYREGINE GORE YUZDE 1,7 ORANINDA ARTIS YASANDI. CALISAN SAYISINDAKI 3 BIN 276 KISILIK ARTISLA BIRLIKTE SEKTORUN TOPLAM ISTIHDAM SAYISI 199 BIN 99 OLDU. KAMU SERMAYELI BANKALARI, YABANCI SERMAYELI BANKALAR VE KALKINMA VE YATIRIM BANKALARINDA GECTIGIMIZ YILIN AYNI DONEMINE GORE CALISAN SAYISI DEGISMEZKEN, OZEL SERMAYELI BANKALARDA YAKLASIK 3 BIN KISILIK ARTIS KAYITLARA GECTI.

YUZDE 83’UNUN YUKSEKOGRENIMINI TAMAMLADIGI BANKACILIK SEKTORUNDE KADIN CALISANLAR SEKTORUN YUZDE 51’INI OLUSTURUYOR. 2013 YILI UCUNCU CEYREGINDE 99 BIN 444 OLAN KADIN CALISAN SAYISI, 2014’UN AYNI DONEMINDE 101 BIN 503’E YUKSELDI. SON BIR YILDA SEKTORDEKI ISTIHDAM ARTISININ UCTE IKISI KADIN CALISANLARDAN OLUSTU.