BANKANIN PERFORMANS OYUNU

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biri performans bahanesiyle yüzlerce çalışanına  uyarı verdi.Daha önce performansı yüzde 70 olanalara uyarı verirken bu defa çıtayı daha da yükselterek yüzde 75 olanlara da verdi. Bankada panik var!
Türkiye’nin en eski ve büyük özel bankasının on bine yakın çalışanında büyük bir panik yaşanıyor. Bunun sebebi ise bankanın performansı yüzde 75 olanlara dahi uyarı verilmesi. büyük panige neden oldu.
Sektöründe karlı ve havadan para kazanma döneminin bitmesi patronların  her zaman olduğu gibi yine personel çıkartma yöntemine başvurmalarına neden oldu. 2008 yılında kriz bahanesiyle toplu işten çıkartma yapması nedeniyle büyük tepki toplayan özel banka bu kez tepki çekmemek için farklı bir yönteme başvuruyor.
Banka 2015 yılının ilk döneminde personel sayısını azaltmak için performans oyununa başvuruyor. Bu oyuna göre, performansı yüzde 75’in altında olanlara uyarı veriliyor. Bu uyarının iki kez daha verilmesi halinde söz konusu personelin 3 ayın sonunda iş aktine “yetersiz performans”gerekçesiyle son verilecek.
2014’ün son işlem gününde çok sayıda personele uyarı verildiği belirtiliyor.
AMAÇ TAZMİNATSIZ İŞTEN ATMA
Bankanın 2008 yılındaki işten çıkartma operasyonunda çok yüklü tazminat ödemesi üzerine bu defa böyle bir yönteme başvurulduğu ve asıl amacın tazminat vermeden işaktinin fesh edilmesini sağlamak olduğu öne sürülüyor.