BÖYLE MOBBİNG GÖRÜLMEDİ

yazar:

kategori:

Yabancı sermayeli bir bankada çalışan personelin başına gelen mobbing, okuyunca sizleri dehşete düşürecek.
MOBBİNG diğer adıyla psikolojik zorbalık artık bankaların sık sık başvurduğu bir yöntem haline geldi. Yabancılara ait  bankanın İstanbul’daki  bir şubesinde yaşanan mobbing,  tüyler ürpertici. Bu mobbingin Türkiye’de değil de İngiltere’de yapılmış olsa yöneticileri bugün hapiste olurdu. Ancak burası Türkiye ve mobbing yapan yöneticiler malesef “NEREDE KALMIŞTIK”diyorlar.
İşte mobbingde dünyaya örnek olacak bir psikolojik zorlabık:
“16 yıllık bankacı bayanım.  İş hayatım boyunca gerek iç kontrol gerekse teftişlerden hep takdir aldım. 7 yıl aynı şubede kalmam nedeniyle başka şubeye görevlendirildim.Şubedeki tecrübesiz müdür tarafından daha ilk günden itibaren aşağılanmaya başladım. Yasal olarak erken çıkmam gerekirken bana kasıtlı olarak iş yükü verilerek geç çıkmamı sağladı. Sürekli olarak aşağılanmam psikolojimi bozdu ve 1 hafta izin aldım. Buna rağmen zorla şubeye çağrılıp çalıştırıldım. Bu iyice psikolojimi bozdu ve sinir krizi geçirdim. Hastaneye kaldırıldım ve 3 günlük rapor aldım. Doktor psikolojik destek almam konusunda rapor verdi.  Raporum bitmeden müdür yine şubeye çağırıp yazılı savunmamı istedi. Bölge ve genel müdürlüğü durumu bildirmeme rağmen hiç bir şey yapılmadı ve müdür tarafından ceza olarak 45 gün şubenin bodrum katında sabahtan akşama kadar arşiv odasında zorla çalıştırıldım. Şu anda psikyatrik tedavi görüyorum ve ruh sağlığım tamamen bozuldu. Daha sonra genel müdürlük tarafından evimden çok uzak bir şubeye tayin edilerek istifa etmem için baskı yapıldı. Bu banka acaba bana yaptığını İngiltere’de yapabilir mi?”
DAVA AÇTI
İstanbul’da meydana gelen bu mobbing olayı karşısında psikolojik tedavi gördüğünü raporla belgeleyen bankacı, kendisine uygulanan psikoloik zorbalığa karşı dava açtı. Dava henüz yabancı bankaya teblig edilmedi. Ancak söz konusu bankacının psikolojik tacizi psikyatri raporlarıyla belgelemesi bu yabancı bankayı oldukça sıkıntıya sokması bekleniyor.