BANKALARIN EMEKLİ KAVGASI

yazar:

kategori:

SGK’nın emekli maaş öemelerinde Denizbank ile anlaşmı diğer bakların iştahını kabarttı. Aralarında bir kamu bankasının da bulunduğu 4 banka SGK ile büyük bir promosyon vaadi ile masaya oturuyor.
Denizbank’ın SGK ile yaptığı emekli maaş  ödeme anlaşmasına ilk başlarda sesiz kalan bankalar, söz konusu bankanın çapraz satışlarının arttığını görünce isyan bayrağını çektiler. 
Aralarında bir kamu bankasının da bulunduğu dört banka yaklaşık 3 haftadır Çalışma Bakanlığı ve SGK ile promosyon görüşmelerini sürdürüyor. Denizbank ile yapılan anlaşmanın teknik olarak bozulmasının mümkün olmadığının ifade edilmesi üzerine ara formül ile emekli maaşlarıbu bankalardan da alınması sağlanacak. 
900 TL PROMOSYON
Denizbank ilk kez emekli maaşı alan emeklilere kredi kartı, kredili mevduat hesabı gibi bazı ürünlerini 3 yıl alması şartı ile 300 lira promosyon ödüyor. Ancak bir kamu bankasının bu rakamı her yıl için 300 lira olarak önermesi Çalışma Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Bakanlık hukukçuları,ara bir formül bularak emeklilerin promosyondan faydanmasını sağlayacaklar. Bakanlık yetkilileri bu formül konusunda şimdilik bir açıklama yapmıyorlar.
ÇAPRAZ SATIŞ
Denizbank’ın son üç ayda emeklilere yönelik yaptığı çapraz satışlar daralan pazarda bankalar için bir umut olarak görülüyor. 
Facebook