Özyeğin Neden Satıyor?

yazar:

kategori:

Adı önce HSBC sonra Finansbank’ın satışında geçti. Ancak o süpriz bir şekilde Fiba’nın iştiraki olan bankayı satışa çıkarttı. İşte perde arkası:
Finansbank’ı Yunanlılar’a satışından sonra Türkiye’nin en zenginleri arasına giren Hüsnü Özyeğin, FİBA Grup’a ait Rusya’da faaliyet gösteren Credit Europe Bank satışa çıkarıldı.
Rus gazete Kommersant’ın haberine göre Hüsnü Özyeğin’in sahip olduğu FİBA Grup’a ait Rusya’da faaliyet gösteren Credit Europe Bank ocak ortasında satışa çıkarıldı. 
Haberde, satışa aracılık etmesi için Morgan Stanley’nin görevlendirildiği bilgisi yer aldı. Banka sahiplerinin ön görüşmelerde satışın defter değerinin hafif altında yapılabileceğini değerlendirdiği belirtiliyor.
SATIŞIN PERDE ARKASI
Hüsnü Özyeğin’in Rusya’daki bankasını satmasının nedeni olarak Ruslar’ın banka üzerindeki baskısı gösteriliyor. Bankacılık kulislerindeki iddialara göre, 15 aralık 2015 tarihinde FSB ajanları dün Rusya’daki 4 Türk bankasına ‘kara para aklama’ baskını yaptı. Rusya’da faaliyet gösteren 4 Türk bankasının şubelerine eski adı KGB olan Rusya’nın İç İstihbarat Örgütü’nün (FSB) elemanları gelerek inceleme yaptı.
O günden sonra Türk bankalarını rahat bırakmayan Rus polisi, bu banka şubelerine giren çıkan herşeyi izlemeye aldı.
RUSLAR BIKTIRDI
Hüsnü Özyeğn’i satışta karar almına en büyük etkenin Rus polis baskısının olduğu öne sürülüyor. Yine iddialara göre, Rus bankacılık otoritesi  Türk bankalara yönelik önümüzdeki günlerde yeni yaptırımları devreye sokacak. Bu da Türk bankaların Rusya’daki işini ciddi anlamda zorlaştırıyor.
SATABİLECEK Mİ?
HÜSNÜ Özyeğin’in Rusya’daki bankasını satmak için bir yatırım bankasına yetki vermesine rağmen bunun hiç de kolay olmayacağı öne sürülüyor. Yabancı bir ülkeye satışının zor olacağını belirten eski bir bankacı, “bu satış ancak bir Rus’a ve kelepir fiyata yapılabilinir”diye konuştu.
KELEPİR ARARKEN
Hüsnü özyeğn’in adı son dönemd bir çok bankaya verdiği “kelepir teklif”ile gündeme gelmişti.
Facebook