Credit Europe Bank Putin’in arkadaşı talip

yazar:

kategori:

Hüsnü Özyeğin’in satmak için karar aldığı Credit Europe Bank’a ilk talip Sibiryalı bir madencinin oğlu olan ve aynı zamanda Putin’e yakınlığı ile tanınan Oleg Tinkov. Kimdir bu Tinkov?
Rus polisinin ve bankacılık otoritesinin baskılarına dayanamayarak Rusya’dan çıkma kararı alan Hüsnü Özyeğin ile ilk teması Rusya’nın ünlü işadamı Oleg Tinkov oldu. Bir çok alanda faaliyet gösteren şirketleri olan Tinkov’a tıpkı Hüsnü Özyeğin gibi kelepir fiyata yaptığı alımlarla tanınıyor.
KİMDİR TİNKOV
Oleg Tinkov bisiklet sporuna olan ilgisi ile tanınan Sibiryalı bir madencinin oğlu.  Henüz 48 yaşındaki bu işadamı, Kremlin’e yakınlığı ile de biliniyor. Yeme içme sektörünün yanı sıra finans sektöründe de faaliyet gösteren Rus işadamı Credit Europe Bank’a ön teklif verdiği belirtiliyor.
FİYAT SERMAYESİNİN ALTINDA
Bankanın değeri 1 Ocak 2016 itibariyle 20.8 milyar ruble (yaklaşık 267 milyon dolar). Ancak gerek ülkede yaşanan finansal kriz gerekse Türk şirketlerine Rus otoritelerinin bakış açısı  fiyatın ciddi anlamda aşağıya çekilmesine neden oldu. Bazı kaynaklar,  Rus işadamının  Özyeğin’e 150 milyon dolar civarında bir fiyat teklif edeceğini iddia ediyor.
Facebook