Bankacılıkta AKBİL dönemi

yazar:

kategori:

Sonunda bankacılık sektörü bunu da gördü. Yabancı sermayeli bir banka, masrafları kısmak için şubelerine  akbil olarak bilinen İstanbul Kart dağıttı. İşte yok artık denilecek olay:
2015 yılında daralan pazar bankaların karlılığının da düşmesine neden oldu. Banka üst yönetimi her şeye rağmen primlerini düşürmezken personele karşı almaz tasarruf önlemleri almaya başladılar. 
Yabancı sermsayeli bir banka, müşteri ziyareti yapacak personelin kullanması için İstanbul’da bir çok şubesine Akbil olarak bilinen İstanbul Kart verdi. Aylık 180 liralık karşılığında sınırsız kullanım hakkı veren kart ile şube personeli müşteriye giderken bu kartı şube operasyon yetkilisinden alarak kullanıyor. Görüşme dönüşü ise tekrar iade ediyor.
RESMEN KOMEDİ
Bankacılık sektörünün akbil kullanacak seviyeye getirilmesi bankacıların tepkisine de neden oldu. Bankacılar bu tasarruf yöntemini onur kırıcı bir davranış olarak yorumladılar.
TASARRUF SADECE ŞUBELERE
Öte yandan bankların tasarruf önlmlerini sadece şube personelie karşı almaları ise dikkat çekiyor. Bankaların bölge müdürlüklerinden başlayarak genel müdürlük personeline kadar bir çok ünvana araba ve masraf verilmesi tepkiye neden oluyor.
Facebook