Bankacıyı bankacıya düşman ettiler!

yazar:

kategori:

Bankaların son numarası personelin birbirine düşmesini sağlamak. Bankaların kullandığı bu yöntem şeytanın bile aklına gelmeyecek türden.
Çalışma Bakanlığı’nın Bankacılık Sektörü Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi konulu denetimleri sonucu  200 bin bankacıya mesai ödenmesini hükmetmişti. Ancak 2 bankanın dışında hiç bir banka bu ödemeyi yapmadı. Çalışma Bakanlığı, yaptığı açıklama ile bankacıların dava açabileceğini belirtmişti.
Çalışan bankacılar işsiz kalma korkusu ile bu davayı açamazken, işten ayrılan  binlerce kişi bankalarına karşı fazla mesai ödenmesi için dava açtı.
TAZMİNAT ÖDEYİNCE...
Bankalar açılan bu davalarda tazminat ödemeye mahkum olunca, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yönteme başvurdu. Mesai davalarına itiraz eden bankalar şahit olarak da yine davalı bankacının en yakın arkadaşını şahit olarak göstermeye başladılar. Bankaların İnsan Kaynakları tarafından personele sormadan “bankacının fazla çalıştırılmadığına dair“şahit olarak gösterilen şube personeli çaresiz bırakıldı.
Bankaların bu oyununa karşılık ya doğruları söyleyip işinden olmayı göze alacak ya da mesai arkadaşının hiç mesaiye kalmadığını söyleyip arkadaşının hakkını gasp edilmesine neden olacak.
Şu ana kadar açılan yaklaşık 300 davaya şahit olarak  yine aynı şube personeli şahit olarak gösterildi.
Facebook