Bankacıdan üst yönetime mektup!

yazar:

kategori:

Bir şube personeli üst yönetime mektup yazarsa ne olur? Özel bir bankanın genel müdürlüğünde adeta şok etkisi yaratan o mektup, binlerce çalışanın sıkıntısını dile getirdi. İşte o mektup:
Ankara’da özel bir bankanın şubesinde çalışan 20 yıllık bankacı sonunda isyan etti ve üst yönetime mektup yazdı. Banka yönetimi tarafından “görüşünüz degerlendirilecektir”yanıtı verildi. İşte banka yönetimini bile şaşırtan bankacının mektubu:

Oyuncusu olarak yer aldığım bankacılıkta, hergün değişen sektörün yeni yüzü beni biraz daha şaşırtmakla meşgul, nasıl mı? 
Tabiki günü kurtar mantığı ile..
Günlük adet,günlük ziyaret,günlük bes ,günlük sigorta ,günlük mevduat, günlük kredi ,en önemlisi de günlük puan ama altını çiziyorum kocaman harflerle GÜNLÜK….
Ben ona içimden ama size dıştan sesli olarak GÜNLÜK DAMGALAMA diyorum,
Peki bize öğretilen aylık,3 aylık ,6 aylık , yıllık kavramlara ne oldu?
Bunları siz koymuştunuz unuttunuz mu?
Siz mi işi bilmiyorsunuz?
Yoksa sizde mi ‘günü bizde kurtaralım mantığıyla’ ilerleyip sahaya hedefleri indirirken geleceğinizi görmüyorsunuz?
Eğer görüyorsanız her gün mail tacizine, afişe etmeye ,kazandığın puanları beyaz tahtaya yazmaya ne gerek var?
Hedef tamam!
Hedef ok!
Bugün 3 satıldı, 5 satıldı, ama bugün neden satamadın diye tacizli maillere  ne gerek var?
Ya da istihdam ettiğiniz personeliniz işi bilmiyor ki her gün sopayla kafasına vurmak zorunda kalıyoruz diye bir savunmanız da olabilir 
O halde  zamanını planlamayan personelinizle artık çalışmayın.
İşi oyununa çevirip skorlama yapmaktan daha büyüktür bankacılık, o kadar ürüne odaklanmışsınız ki müşteriyi, bankacılık kavramını unutmuşsunuz artık sahadan bile bihabersiniz,
Amacınız çok satış ve başarı biliyorum birde ben size  iyi bankacıyı ben size anlatayım….
İyi bankacı verilen aylık 3 aylık 6 aylık ,yıl sonu hedefe göre zamanını planlar ,bu doğrultuda  istediği noktaya nasıl varabileceği ile ilgili analitik düşünür ve o doğrultuda ister
Ayın ilk 3. günü isterse ayın son 3. günü yapar ama yapar yada  o gün az yapar, ama eninde sonunda yapar  yada hedefine yaklaşır, yapamıyorsa  da emin olun bir nedeni de vardır.
Her gün sat çok sat hep sat mailleriyle ya da ‘neden yapmıyorsun.’ ‘bana acil dönüş yap’ emir kipleriyle ne kadar yol alabilirsiniz?
Bu şekilde başarının ne kadar artacağı düşünülebilirsiniz ki?
Zaten bunu bizim personellerimiz yapamıyor o yüzden bunu yapıyoruz diyorsanız  ben onlara sadece yol gösteriyorum diyorsanız, istihdam ettiğiniz personelleri tekrar gözden geçirin ki bunları siz seçtiniz, zamanını geleceği öngörmeyen hayatını bile planlayamayan personel ile artık çalışmayın….
Onlardan kurtulmaya bakın…
Her gün mailden sat sat dan saçma sapan kampanya isimlerinden ,aptalca bizi kategorize etmenizden, yarıştırmanızdan bıktık……
En çok da biz puan dan bıktık!
Sektörü rekabet, pazar payından büyük laflardan yola çıkarak getirdiğiniz duruma bak adını ben koyamıyorum, koyabilen varsa bana iletsin.
Bankacılık nedir?
Bu soruyu tekrar kendinize sorun ,eminim basittir cevabı (ben bir cümleyle anlatabiliyorum) ama siz sahada bunu 5 bilinmeyenli denkleme çevirdiniz…
Hakikaten biz ne yapıyoruz bilen var mı?
 
Saygılar
J.T
Facebook