Akbank’tan Finans Mükemmelliyet Merkezi

yazar:

kategori:

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Finans sektörü, üniversite ve reel sektör arasında köprü kurulması amacıyla Finans Mükemmelliyet Merkezi’ni kurduk” dedi
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Finans sektöründe olduğumuz için üniversitemiz ile birlikte ‘finans  konusunda nasıl bir katkımız olabilir’ diye düşündük ve Finans Mükemmeliyet Merkezi’ni kurmaya karar verdik” dedi.
Sabancı Üniversitesi, Akbank’ın kurucu sponsorluğu ile finans sektörü, reel sektör ve akademisyenler arasında köprü olacak Center of Excellence in Finance (Finans  Mükemmeliyet Merkezi-CEF) tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Suzan Sabancı Dinçer, Akbank’ın finansal rakamlarıyla ülke ekonomisine kattığı değerlerin yanısıra sosyal sorumluluk alanında önemli roller aldığını kaydetti. 
Eğitime destek
Suzan Sabancı Dinçer, Akbank denilince kültür-sanatın öne çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Birkaç yıldır kendi içimizde çalışıyorduk, bugünkü Türkiye ve ilerideki Türkiye’de iki önemli nokta var ki banka olarak  görev almalıyız dedik. Bunlardan biri girişimcilik, bu alanda Akbank olarak her türlü desteği veriyoruz. Diğeri de eğitim, Türkiye için son derece önemli. Her şeyi bir kurum yapacak diye bir şey yok. Biz finans sektöründe olduğumuz için  üniversitemiz ile birlikte ‘finans konusunda nasıl bir katkımız olabilir’ diye düşündük ve Finans Mükemmeliyet Merkezi kurmaya karar verdik.”
Sertifika programları
CEF kapsamında yılda bir kere konferans yapılacağını, çeşitli  sertifika programlarının olacağını anlatan Suzan Sabancı Dinçer, “Finans endüstrisi ile ilgili araştırma, makaleler ve çalışmalar olacak. Bu sertifika programlarının sadece İstanbul’da değil, Türkiye’de de yayılmasını istiyoruz. Bu konuda son derece heyecanlıyım” diye konuştu. Suzan Sabancı Dinçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla da kadınların bu özel gününü kutlayarak, bu vesileyle kadınların daha çok ev, iş, eğitim hayatlarında bugünden kuvvetli olmalarını diledi.
Eğitim alanların Akbank’ta istihdam edilip edilmeyeceği konusunda Suzan Sabancı Dinçer, insan kaynakları alım politikası ile sosyal faaliyetler arasında fark bulunduğunu belirterek, “Sadece sertifika programı alan bir kişiyi Akbank’a almak kolay olmayabilir. Çünkü kişilerin eğitimi, geçmişi, karakter analizlerine bakılıyor” dedi.

‘Kadınların önü açık’
İş hayatında kadın olarak önüne engel çıkıp çıkmadığına ilişkin soruya Suzan Sabancı Dinçer, şöyle yanıt verdi:
“Kadınların önü çok açık, öyle de olmalı. Kadınlar için kendilerindeki irade ve hedeflemelerinin yanında birinci derecede akrabalarının desteği çok önemli. Babama ve anneme teşekkür ediyorum, her zaman destek oldular. Kadın için en önemli konu ailesinin eğitim ve kariyerine destek olması, ikincisi de en önemli destek insanın eşi. Eşime her zaman teşekkür ediyorum. Birinci derecedeki yakınlarınızın size desteği inancı çok önemli. Kadınlar için mentorları oluyor. Güçlü kadınlar diğer kadınlara çok büyük artı moral veriyor. Akbank bünyesinde kadın çalışan yüzde 54, müdür ve üst kadroda kadınlara bakıldığında yüzde 34 seviyesinde. Kadınlar arasaındaki iletişim de çok  önemli.”
Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker de üniversite ile bankanın biraraya gelmesinin müthiş bir şey olduğunu belirterek, Akbank’ın bir üniversite gibi olduğunu kaydetti. 
Facebook