Bankacılıkta Yaprak Dönümü

O bankacıların ÜSTAD diye hitap ettiği bir duayen. Aklı halen Veznedar olarak çalıştığı günlerde. İşte o Veznedar bankacılık sektöründeki yaprak dökümünü kendi uslubu ile anlattı.
Elli bin şiir roman filan okudum yaprak dökümünü anlatır
Elli bin film seyrettim yaprak dökümünü gösterir
Elli bin kere gördüm yaprak dökümünü
Düşüşlerini sürünüşlerini çürüyüşlerini yaprakların………
Nazım bir de bizim sektörü görseymiş, bir de bizden dinleseymiş,
yaprak dökümününü, sürünüşü, çürüyüşü bizim sektörden izleseymiş daha iyi anlamaz mıydı sonbaharı ne dersiniz ?
Şimdi yine veznedar ne alakası var bahar geliyor, sen hala sonbaharda mısın diye soruyorsunuzdur? Sektörümüz sonbaharda oldukça ben bahara yaza nasıl geçebilirim?
Bu sektörde çok yaprak döküldü ve dökülmeye de devam edecek 2015 çok çok kötü sıfatla belirginleşen bir yıl olarak hafızaya çoktan kaydedildi, 2016 yılı ise tam bir karmaşa içinde devam ediyor, en alt kadrosundan en üst kadrosuna kadar kim koltuğunu garanti edebilir, şube gişecisiyle üst kadrolar aynı kaygıyı duymuyor mu? Kaygılar brütleri ile doğru orantılı değil ki  aslında herkes aynı penceren bakıyor, bazıları kuru toprak ve ağaç olan bir yere diğeri ise belki deniz manzaralı bir odadan ama aynı duyguyla bakmıyor mu?
bu huzursuzluğu hedefi baskı yı performansı mobing’i gelecek kaygısını hayallerimizin yokedilişini hep birlikte izliyoruz bir filmi izler gibi ama filmin sonunun ne olacağı ile ilgili fikri olan var mı? Kötüler kazanır ya da mutlu son ya da katil kesin şofördür diyebilir misiniz?
Bu yıl daha kötü olacak, bu yıl her yıldan daha zor olacak cümlelerini hatırlayan var mı ? artık sona gelmedik mi artık en zor olanı görmedik mi ? bu yıl artık bankalar için kırılım yılı değil mi? Nereye kadar bu devam edecek? Artık bankaların vizyonunun değişme  zamanı çoktan gelmedi mi?
Her köşesi yasa ile korunan bankacılık sektöründe neden biz bankacılara ait yasa ya da yaptırımlar yasaklar yok? hizmet bedeli ,işletim ücretleri ile ilgili müşteriyi koruyan ve  ardarda çıkartılan yasalar tv ve basında ‘işte müşteriyi koruyan yeni yasa’  başlıklarıyla ekranları süslerken bizimle ilgili neden olumlu bir haber duymuyoruz?
En alt en üst kadroya kadar tüm organizasyon şemasının bireyleri olarak artık biz mağduruz, zayıf ve ezileniz.
Biz çok kaygılıyız ve mutsuzuz? Bizi mutsuz edenleri 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılayabilir misiniz!!!! Böyle bir yasa çıkarılabilir mi?
Sanırım bu çok ütopik bir istek oldu ,J
Hadi işinize bakın…..
(bankacılık filminin sonun da ne mi oldu? Katil, suçlu kim ben daha çözemedim. Suçluyu, katili de bulamadım?)
Ama sanırım cevabı  kapitalist düzen, yabancı sermaye….
Veznedar
Facebook