KATARLILAR’DAN BİR BANKA ALIMI DAHA

yazar:

kategori:

Finansbank’ın Katarlı sermayeye satışından sonra bir Türk bankası daha satış pazarlık masasına yatırıldı.Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, haberi doğrulayarak 3 banka ile görüşme yaptıklarını belirtti.
Bankacılık sektöründe daralan kar marjına rağmen Türk bankaları Katar sermayesi için halen cazip görünüyor. Finansbank’ın satışından sonra, yine Katarlı büyük bir grup, Türkiye’den banka almak için görüşmeler yapıyor. Bu görüşme Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi tarafından da doğrulandı.
Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Katarlı büyük bir grup şu ana kadar 3 ayrı banka ile hisse alımı için görüşmeler yaptı.  Bunların içinde en dikkat çekeni ise yerli sermayeli bir banka konusunda  ısrarlı olmaları gösteriliyor.
ORTAKLIK ÖNERİSİ
Katarlı grubun üzerinde durduğu bankanın sahibipleri arasında ciddi bir mesafe alındığı belirtiliyor.İddialara göre, görüşmeler il aşamada yüzde 20 hisse alımı için başladı ve şu an yüzde 30 üzerinde yoğunlaşılıyor. Tamamı yerli sermayeli bu banka ile aynı grup yılbaşından önce de görüşmeler yapmış ancak bir sonuç alamamıştı.
Facebook