Bankacılık sektörü 2016’da toparlayacak!

yazar:

kategori:

2015 yılında karları düşen ve pazarı daralan bankaların bu yıl daha rahat bir pazar bulacakları ve kar marjının yükseleceği iddia edildi. İşte Ziraat Yatırım’ın umut veren araştırması:
Bankacılık sektörünün 2015 yılı değerlendirmesi ve 2016 yılı öngörülerini paylaşan Ziraat Yatırım Araştırma Departmanı Yönetmeni Harun Dereli, 2015’in bankacılık sektörü açısından oldukça zor bir yıl olduğunu belirtti. Harun Dereli 2016 yılında, 2015’te net dönem kârında baskı oluşturan TÜFE endeksli kâğıtların getirilerinde enflasyonda ciddi bir değişim beklenmemesine paralel önemli bir değişim öngörmediklerini söyledi. Mevduat maliyetlerinin kredilere yansıtılmasının etkilerinin gelecek dönemde daha belirgin bir şekilde hissedileceğini öngören Dereli, bu durumun kredi mevduat faiz marjının açılmasını sağlayarak net faiz marjını destekleyeceğine işaret etti.

Bu yıl ciddi bir sorun olan ücret ve komisyon geri ödemelerinin 2016 yılında yavaşlayacağı ve operasyonel giderlerin normalleşeceğini düşünen Dereli, bunlara ilaveten, 2016 yılında kurların istikrarlı kalacağını aktardı. Dereli, bu durumun bankaların ticari kâr/zarar kalemini destekleyeceğini belirterek, “Kurlardaki istikrar ve gösterge faizlerdeki düşüş ayrıca bankacılık sermaye yeterlilik rasyolarına da olumlu katkı sağlayacaktır.” dedi.
Facebook