Dayanıklı vucut için protein tozu

yazar:

kategori:

www.besinstore.com  sitesi yayına başladı. Özellikle bir çok hastalıklardan korunmayı sağlayan protein tozu, en çok ilgi görün ürünler arasında yer alıyor.
Protein Tozu Nedir, Ne işe Yarar?
 
Son birkaç yüzyılda gelişen teknoloji ve sağlık hizmetlerinin uygulanabilirliğinin artması sayesinde daha az hasta oluyoruz. Çok değil bundan 15-20 sene öncesiyle bile şimdiyi karşılaştırmak sağlık açısından daha korunaklı bir dünyada olduğumuzu anlamamıza yetecektir. Beslenme ve sağlık problemleri konusunda kendini emin hisseden birçok insan, şimdilerde daha sağlıklı ve daha dayanıklı vücutlara sahip olmak istiyor. Bunun çözümünü de spor yapmakta buluyorlar.
Artık eskisi gibi vücudun ağır yükler altına girdiği eski meslekler yerini makineleşmeye bıraktı. Bu eski meslekler aşırı yüklerle yapılmazsa insanı daha sağlıklı ve dayanıklı yapıyordu. Şimdiyse iş hayatında ya da erken yaşlarda birçok insan gün içindeki aktivitelerini çok az vücut hareketiyle gerçekleştirebiliyor. Bu aradaki açığı kapatmak için gün veya hafta sonunda ya da başında spor yapma ihtiyacı duyuyorlar. Düzenli spor yapmak, insanın fiziksel olarak kas oranının artmasına; ruhen de daha iyi hissetmesine ve özgüven kazanmasına olanak sağlıyor.
Günlük hayatını devam ettiren birinin günlük protein ihtiyacı, kilosunun %0,8 oranına karşılık gelen gram kadardır. Örnek vermek gerekirse; 80 kilo biri günde 64 gram protein almalıdır. Bu rakam kondisyon kazanmak için düzenli spor yapan bir kişi için yaklaşık 100 gram civarındadır. Düzenli ve sıkı spor yapmak için ağır antrenmanların altına giren kişilerdeyseneredeyse iki katı oranına karşılık gelen160 grama kadar protein alınmalıdır. Protein, yumurtadan; sığır, hindi, tavuk, dana gibi hayvanların etinden; kabak, bezelye, karnabahar gibi bitkilerden; armut, şeftali, incir, muz, kayısı gibi meyvelerden; süt ve süt ürünlerinden; fıstık, fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişlerden; tahıllar, baklagiller ve deniz ürünlerinden alınabilir. Protein ihtiyacını gün içinde aldığımız bu besinlerden karşılamaya çalışmak oldukça zordur. Çünkü protein ihtiyacını karşılamak için günlük besinlerden yapılacak her tüketim aynı zamanda yağ ve karbonhidrat alımının gerçekleşmesine de izin verecektir. Bu yüzden spor yapan birçok kişi ihtiyacı olan protein için takviye ürünlere ihtiyaç duymakta. Bu ürünlerden biri de protein tozudur.

Takviye ürünlerinin ismini ilk kez duyan bir kişi sorduğu ilk soru protein tozu nediroluyor. Protein tozu günlük protein alımının sağlanması için gerekli protein miktarını sağlayan bir takviye ürünüdür. Genellikle peynir altı suyunun izole edilmesiyle elde edilir. Yani protein tozu hammaddesi peynir olan doğal ve sağlıklı bir üründür. İçerisinde birçok protein çeşidini, farklı vitaminleri barındırır.
Peki, gelelim protein tozu nasıl kullanılır sorusuna. Protein tozu isminden de anlaşılacağı gibi yapısının toz olması itibarıyla içeceklere karışması kolay bir maddedir. Genellikle spor yapan kişiler tarafından su veya sütle karıştırılarak içilir. Ayrıca sadece içeceklere karışımda değil özellikle ara öğünler için yeterli miktarlarda protein tozu alımı da yapılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, protein tozu üreten firmaların spor yapma sıklığına göre tavsiye ettiği kullanım miktarlarının dışına çıkmamaktır. Protein tozu içindeki en saf protein çeşidi olan whey protein, zengin aminoasit profiline sahip ve sindirilmesi çok hızlı gerçekleşen bir aminoasit çeşididir. Buna rağmen yapılan sporun sıklığına ve sadık kalınan diyete uygun olmayan aşırı protein tozu alımında protein miktarını düzenleyen böbrekte hasarlara neden olabilir. Aşırı tüketimin karaciğer, kalp ve kalsiyum etkisinden dolayı kemikler de problemlere yol açtığı görülüyor. Önemli olan nokta protein tozunun bir takviye ürünü olduğunun unutulmaması ve tavsiye edilen miktarlarda alınması gerektiğidir.
Bu kadar bilgiden sonra protein tozu ne işe yararsorusuna cevap vermek akıllardaki soru işaretlerini sıfıra indirecektir. Protein tozu başta düzenli spor yapanlar olmak üzere her insanın günlük gerekli protein miktarını almasına olanak sağlar. Gerekli protein miktarının alınmasının da birçok faydası bulunmaktadır. Öncelikle protein, antrenman sırasında yıkılımı devam eden kasların tamir edilmesini sağlar. Bu da doğal olarak kas gelişimini sağlar ve yeni kasların oluşumunu gerçekleştirir. Metabolizmayı hızlandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Gerekli miktarda protein almak, büyüme hormonunun salgılanmasını da sağlayacaktır. Tüm bu sebeplerden dolayı protein eksikliği vücutta çeşitli hastalıklara neden olur. Bu yüzden, sadece sıkı spor yapanlar değil; günlük protein ihtiyacını karşılamada zorluk çekenler de takviye ürünü olarak protein tozu kullanabilirler.
Tüm bunların yanı sıra protein tozlarının fiyatları da göz önünde bulundurulduğu zaman genellikle kaliteli ürünlerin fiyatlarının yüksek olduğunu göreceksiniz. Bu durumda size güvenilir ve kaliteli bir web adresinden bahsedeceğim. Piyasada en uygun fiyatlara sporcu besin desten ürünleri satan www.besinstore.com adresine muhakkak göz atın. Sadece protein dozu değil, tüm sporcu besin destek ürünlerinde güvenilirliğin adresi olan https://www.besinstore.com/protein-tozu distribütör garantisi ve ücretsiz kargo imkanları ile sizlere hizmet vermektedir.
Facebook