Bankacının kalitesi nasıl düşürülür?

Bankacılık sektöründe tecrübeyi yılların bankacısı işten çıkartılarak lise mezunu asgari ücretli personel alınıyor. Bankacılık duayeni VEZNEDAR bu hafta sektördeki kalitesizleşmeyi ele aldı.
Bankacılık neden bu kadar değişti?
Neydi ve ne oldu?
N’olacak diye sorgulama yaparken ,bu bankacı profili ve kalitesini düşüren suçluları aradım.
Benim başladığım yıllardaki çalışan kalitesi ile şimdiki çalışanlar arasındaki farkları sıraladım ve neden bu hale geldi diye düşünürken  Remzi Özdemir’in  bir gecede 290 kişiyi çıkarıp, bireysel bankacılık personeli aranıyor diye ilan veren bankanın haberini okuyunca suçlu kendi kendini ele verdi.
Asıl suçlu banka yönetimi.
Asıl suçlu insanı, insan kaynağını sözde yöneten doğru adamları istihdam edemeyen, seçemeyen, mülakatını bile yapamayan ,hatta kariyer sitesine ilanını bile veremeyen iK yönetimidir.
Bu haberi okuyunca  bu kadarı da fazla demekten alıkoyamadım kendimi, sayın insan kaynaklarından sorumlu GMYmiz ya da GMY’lerimiz hangi akla hizmet  benim vasıfsız gördüğüm lise mezunu olan adamları istihdam etmeyi tercih ettiniz.
Hadi beni bırakın bankanızda yüksek okul ve üniversite mezunu olmayanları terfi yada müdür olmazsın diye engelleyen siz neden lise mezunlarını tercih eder oldunuz?
Kendi eğitimli personeline güvenmeyen siz neden daha eğitimsizi bankanızda istihdam etmek istediniz?
Bizim yapamadığımızı lise mezunları mı yapacak?
Ben bu sektör bir gün düzelir her şey güzel olur diye umut ederken siz nasıl bir kararla sektörü bir gece de kalitesizleştirdiniz?
Evet kesinlikle siz suçlusunuz,
Bence bir gecede kendi ayağınıza kendiniz sıktınız.
Birr gece de savunduğunuz itibarınızı paspas ettiniz.
Daha kalifiye, kendini iyi yetiştirmiş, fark yaratan ,iyi dil bilen  ,yada bir fazla dil bilen , daha iyi görünümlü, satış kabiliyeti daha yüksek yani  en iyisi ne gitmeniz gerekirken ya da üniversite öğrencilerinin en çok tercih ettiği bankayız diye böbürlenirken o anket yapan üniversitelileri neden beğenmediniz…
Bankacılık itibar ve güven işidir, güveni ve itibarı yeni istihdam ettiğiniz lise mezunları ile mi sağlayacaksınız….
Kurum kültürü dediğiniz ya da kurum kimliğimiz dediğiniz kavramları eğitimsiz görülen lise mezunları ile mi oluşturacaksınız?
Bankanız küçülme politikalarınızı ya da daralan piyasada ,maliyetinizi azaltma çabalarınızı da anlıyorum  ama bu kalitesizleşmeye sebep olmanızı  hiç anlamıyorum.
HADİ İŞİNİZE BAKIN, benim daha MBA ardından DOKTORA yapmam lazım.
Daha donanmam  kendime daha çok bilgi yüklemem, daha çok okumam gerek.
Belki cehaletle savaşımı kazanırım…
HERKES AY’A GİTMEYE ÇALIŞIRKEN BİZ KÖYÜMÜZE GERİ DÖNMEYE ÇALIŞIYORUZ..
Veznedar…..
 
Facebook