Bankaların son icadı bireyselcileri kovmak

Ülke ekonomisini izleyen ama kendi bankalarının bu ülkede para kazandığını unutan sayın banka yöneticileri, her gün yeni bir icat ile  “işte buldum, bu yeni projemiz” diye sunduğu icadın ardından binlerce bireyselci işinden oldu. Veznedar yazıyor:
Bankacılık sektöründe köşeye sıkışan ve ne yapacağını bilemeyen, ama görmek istediği rakamsal sonuçlara göre her gün yeni bir projeyle karşımıza çıkan ama ülkenin ekonomik ve siyasi durumunu, hatta dünya ekonomisini bile görmezden gelen , bankayı yönettiğini sanan ama yönetemeyen, ülke ekonomisini izleyen ama kendi bankalarının bu ülkede para kazandığını unutan sayın banka yöneticileri, her gün yeni bir icat ile ’işte buldum, bu yeni projemiz ,işte bu çağın projesidir ‘ sözleriyle üstlerine şık slayt sunumları ile sahanın başını yakmaya, yada bu sayfada konuştuğumuz bankacıların onurunu kırmak için her gün  yeni bir adım atmaya devam ediyor.
Nasıl mı?
Yeni bireysel  bankacılar ‘GİŞE PERSONELİ’dir.
Mevduat faiz oranını yada bireysel kredi faiz oranını ,kredi kartı gecikme faizini, yada esnek hesabın gecikme faizini bile bilmeyen gişeciler,( sakın yanlış anlamayın gişecileri küçümsemiyorum,)bilgisi az olan personele eğitimi vermeden, pazarlamayı ve satışı bilmeyen gişe personeline, kredi kararı nasıl verilir, kime kredi verilir? Ne kadar kredi verilir?
Sorularının cevabını bilmeyen personele bireysel bankacılık emanet edildi.
Artık sadece kasasını tutturmakla yükümlü olan personel ,bireysel bankacılık yapıyor….
Vay bu müşterilerin haline…
Peki  bireysel bankacılık yapan personele ne oldu?
Tüm ekranlarının yüzde %60’ı kapanan, masalarında oturan, önüne müşteri gelmesi engellenen  bireysel bankacılık yapan personele ‘aynı hedefi hatta daha fazlasını tuttur, ama artık ne ekranın ne de masan var, ziyarete çık ,müşteriyi ,bul krediyi kullandır, mevduatını bul ,ama ayın sonunda hedefini tuttur!!’cümleleriyle sokak bankacılığı onlar için devam ediyor.
Peki bu bireysel müşteri kimdir?
Emekli ,ücretli çalışan, belki kredi kartı olan ya da mevduatı olan ev hanımı, belki devlet memurları,,,
Şimdi soruyorum size….
Peki bu ziyaret nasıl olacak?
Sanayide bir kaportacının yanında kaynak yapan ücretli çalışan bir ssk ziyaret edilerek, o müşteriye pazarlama yapıp, kredi kartı ya da kredi vermek mi olacak ?
Siz çalıştırdığınız personelinizin eğitim durumunu ,bilgisini unuttunuz, zoraki ziyarete göndererek belki de ismini zor yazabilen müşteri profillerinin önünde önce personelinizin onurunu, sonra markanızı küçültüyorsunuz….
Ev hanımlarına ziyaret,
Kulağa hoş geliyor,( kek, çay ve gün ) Gün de toparlamayın bu bakiyeleri, size bireysel emeklilik sistemine dahil edelim mi diyeceğiz, belki mevduatlarınız da vardır, onları da bağlayalım mı diyeceğiz? Ya da emekli maaşlarınızı bizim bankaya taşıyalım mı diye soracağız?
Emekli (adı üstünde emekli )olan müşteri profili nerede olur?
Ya evde tv izler, yada erke ise kahvede oturur?
Ağırlığı bayan olan personeliniz pazarlamayı nerede yapacak ?
Evde mi yoksa kahvede mi?
Ücretli çalışanlar;
Çalışma saati 9.00 ile 17.00 arasında  çalışan devlet memurları yada biraz daha uzun çalışma saatleri olan özel sektörde çalışan ücretli personeli iş başında ,işinden yada  zamanından alarak nasıl pazarlama satış yapacağız, ben bunu da merak ediyorum?
Sonuç olarak bireysel bankacılık personeli nereye ziyarete gidecek???
Ve bu hedefler nasıl tutacak?
İnsanları işsiz bırakın, eziyet edin, işkence yapın, hatta onları ölüme terkedin, öldürün ama ONURUNU KIRMAYIN…en büyük zulüm asıl budur..
Hadi işinize bakın yarın 10 ziyaret hedefiniz var!
Veznedar…
 
 
Facebook