En güçlü 50 kadından ikisi bankacı

yazar:

kategori:

Fortune Türkiye dergisi, “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını”nı açıkladı.Akbank CEO’su Suzan Sabancı ve İngbank Genel Müdürü Pınar Abay, en güçlü 50 kadın arasında yer aldı.
Fortune Türkiye dergisi, tarafından 6 yıldır belirlenen Türkiye’nin en güçlü 50 iş kadını listesinde iki banka yönetici yer aldı.  Akbank CEO’su Suzan Sabancı’nın yanı sıra, son dönemde kadına yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken İngbank Genel Müdürü Pınar Abay yer aldı.
Bu yılki çalışmada “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını”nın yanısıra yurtdışında kurulu olan şirketlerdeki Türk yöneticiler arasında öne çıkan “En Güçlü 10 Global Kadın Lider” de listelendi.
Bu yılın “En Güçlü 50 İş Kadını” listesini oluştururken, dört ana kriteri dikkate alındı. Şirketin büyüklüğü ve global ekonomideki önemi, kurumun performansı, yöneticinin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyal-kültürel kalkınmaya etkisi. 
Uluslararası Çalışma Örgütü’nün İş Hayatında ve Yönetimde Kadın 2015 Raporu’na göre, Türkiye’de kadın CEO’ların oranı sadece yüzde 2. Türkiye bu oranla Avrupa Birliği ortalamasını yakalamış görünse de orta ve üst yöneticilerin bütünü dikkate alındığında, yüzde 12 payla, 126 ülke arasında 94’üncü sırada yer alıyor. Rakamlar iç açıcı olmasa da Türkiye’deki kadın yöneticilerin bölgesel ve global başarıları ve finansal anlamda yönettikleri gücün birçok ülkeyle yarışacak düzeyde olması olumlu işaretler olarak görülüyor.
PINAR ABAY LİSTEDE
Bu yıl ki lisdeke İngbank’ın genç ve güzel Genel Müdürü Pınar Abay’da yer aldı. Özellikle son bir yıldır kadın hareketi konusunda ciddi çalışmaları ile dikkatleri üzerinde toplayan Pınar Abay, listenin en çok ilgi çeken iş kadını oldu.
OYUNU DEĞİŞTİREN BANKACILIK
NİÇİN ABAY?
Dergi Abay’ın listede yer almasını şu cümlelerle yorumladı:
“ING Bank’ın vizyonunu, “adil, kolay ve oyunu değiştiren bankacılık” olarak belirledi. Operasyonlarının yüzde 60’ını gerçekleştirdiği Kahramanmaraş’ı, ING Grubu’na hizmet ihraç edilecek üs olarak konumlandırmayı hedefliyor. 330 şube ile hizmet veren ING Bank adına gerçekleştirdiği ilkokul öğrencilerine yönelik “Turuncu Damla” projesiyle dikkat çekti.”
Facebook