Bankacılık sektöründe kriz bitiyor mu?

yazar:

kategori:

2015 yılı bankacılık sektörü ve çalışanları için adeta kabus dolu bir dönem oldu. Ancak 2016 ilk çeyrek bilançolar umut veriyor. Akbank’ın yüzde 38’lik kar artışı  sektör için umut oldu.
2016 döneminin ilk çeyrek bilançosu Akbank’tan geldi ve beklentilerin çok üzerinde bir rakam açıkladı. Yüzde 38’lik bir kar artışı sektörde yeniden canlanmanın işareti olarak yorumlanıyor. 
VTB Capital Research’ün Türkiye Bankacılık raporunda  banka karlarında artış beklendiği belirtildi. Bu rapora göre, bankalar 2016 yılını bir önceki yıla göre daha karlı ve hareketli geçirecek.
KRİZ BİTTİ Mİ?
Bankacılık sektörü 2015 yılında hep krizi konuştu. Nitekim sektörde  ciddi eleman çıkartmalar da bu krizi bahane edilerek yapıldı. 2105 dönem sonu bilançolarda beklentilerin de altında kar açıklayan bankalar bu yıl içinde olumsuz bir beklenti yarıtmışlardı. Ancak ilk bilanço bugün Akbank’tan geldi ve yüzde 38 gibi oldukça ciddi bir rakamda kar artışı görüldü.
Finans uzmanları, Akbank’taki bu karlılığın diğer bankalarda da görülmesinin mümkün olduğunu belirtiyorlar. Bu kar artışı sektör için 2016 yılının bir önceki döneme göre daha iyi olabileceği şeklinde yorumlara neden oluyor.