Mobbing sırası Genel Müdür’de

yazar:

kategori:

Bugüne kadar hep banka şube personeli mobbinge uğradı. Şimdi  kar baskısı nedeniyle iki ünlü bankanın genel müdürü mobbing ile karşı karşıya. İkisinin de hayatı baskı nedeniyle zehir olmuş!
 
Bir süre önce bir genel müdür yardımcısının uğradığı mobbing büyük yankı yaratırken, bu kez bankacılık kulislerinde iki bankanın genel müdürünün uğradığı psikolojik taciz konuşuluyor.
İlk psikolojik taciz, son 10 yılda oldukça hızlı büyüyen ve bu nedenle değerine değer katan bankanın genel müdürü ile ilgili. İddialara göre,  her devirde hep 1 numara olan bu genel müdür şu günlerde ana hissedarların büyük psikolojik tacizi ile karşı karşıya kalıyormuş. Bankanın düşen karlılığı  genel müdürün elinde hiç de sihirli bir değnek olmadığını ve başarının tesadüf olduğuna inanan yabancı hissedar en çok takipteki alacakların artmasından dolayı Türkiye’deki Genel Müdür’e baskı yapıyorlarmış.
Hatta bu baskıyı o kadar çok arttırmışlar ki, Türkiye’ye kendi ülkelerinden Sorunlu Varlıklar Bölüm Başkanı’nı göndermişler. BDDK’nın bu ismi onaylaması halinde bu popüler genel müdür önümüzdeki yıl genel kurula kadar “görevli memur”statüsüne düşeceği de iddialar arasında yer alıyor.
Yine aynı banka içindeki kulislere göre, ana hissedarların yaptığı bu psikolojik tacizden bunalan Genel Müdür yardımcılarına adeta terör estiriyormuş.
KAR VAR MI KAR?
Bir başka psikolojik taciz altında olan Genel Müdür ise yine yabancı sermayeli bir bankadan.
Bankaya genel müdür olduğu günden bu yana personele adeta hayatı zehir eden bu kişi son iki dönemde kötü gelen bilanço yüzünden  yabancı hissedar tarafından psikolojik baskı altında girmiş. Bankacılık kulislerinde konuşulan iddialara göre, bu genel müdür önümüzdeki günlerde yönetim kuruluna alınarak  yerine bir kamu bankası kökenli bankacı gelecek.
Bu kişinin bu bankanın daha önce satış sürecinde yer aldığı ve bir süredir kendi kadrosunu kurmaya çalıştığı da iddia ediliyor.
Söz konusu genel müdürün görevden alınacağı iddialar banka genel müdürlük binasında aynı zamanda büyük bir belirsizliğe de neden olmuş. Özellikle genel müdür yardımcıları arasında paniğin daha da büyük olduğu öne sürülüyor.      
Yeni ekibin, mevcut yönetimi düşük bilanço ve bankanın itibarını kamuoyu nezdinde düşürmekle suçluyorlarmış.