Denizbank zararı sineye çekti

yazar:

kategori:

Denizbank  kanuni takip hesaplarında izlenen 204.7 milyon liralık tahsili gecikmiş bireysel kredi alacağını 25.4 milyon lira sattı.
Bankalar için 2014 ve 2015 kanuni takiplerin arttığı yıl oldu. Tahsili gecikmiş ve tahsil edilemeyen alacaklar Varlık şirketlerine satılıyor.
Elindeki yüklü miktarda tahsili gecikmiş alacaklarını devreden bankalardan biri de Denizbank oldu. Banka  kanuni takip hesaplarında izlenen 204.7 milyon liralık tahsili gecikmiş bireysel kredi alacağını 25.4 milyon liraya sattı.
CİDDİ BİR RAKAM
Bankadan KAP’a yapılan açıklamada, satışın Final Varlık Yönetim’e yapıldığı belirtildi. Uzmanlar 204 milyon liranın ciddi bir rakam olduğunu dikkat çekiyorlar.
NASIL ÇALIŞIYOR
2003 yılında çıkan kanunla kurulan bu şirketler, sorunlu dosyaları ihale ile toplam borçtan daha düşük fiyatla satın alıyor. Borçlu kişi de artık bankaya değil dosyayı ihale ile bankadan alan varlık yönetim şirketine borçlu hale geliyor.
Varlık Yönetim şirketlerinin bir bölümü borç yapılandırmayı devam ettirirken, bir bölümü de ‘Bizi banka ilgilendirmez’ diyerek borcun tamamını talep ediyor. Milyonlarca vatandaş, borçlu olduğu banka tarafından dosyasının satıldığından haberi bile olmuyor.