Bankalara şok: Haksız kazanca 373 milyon TL ceza!

yazar:

kategori:

Bankaların keyfi ve haksız kazancı büyük cezayı da beraberinde getirdi. 4 bankaya vatandaştan haksız masraf aldığı gerekçesiyle 373 milyon lira ceza kesildi. Bir çok bankada ise denetim devam ediyor.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, bankalara yönelik süren denetimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tüfenkçi,  bankaların haksız kazanç sağlamalarına yönelik incelemeleri sürdürdüklerini ve bu konuda gelen ihbarları değerlendirdiklerini belirterek, 3 bankaya  para cezası verildiğini bazılarında ise halen incelemelerin sürdüğünü açıkladı.
Tüketicilerin bankacılık sektöründe yaşadığı sorunlar nedeniyle kendi bakanlıkları bünyesinde yer alan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne başvurabildiğini, ayrıca Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) sistemi aracılığıyla gelenler ve Alo 175 Tüketici Hattı kullanılarak yapılan başvurular ile tüketicilerin mağduriyetlerini iletebildiğini anlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

“Alınan başvurulara ilişkin olarak, uyuşmazlığın giderilmesi için bakanlığımızca tüketicilerin tüketici hakem heyetlerine ve tüketici mahkemelerine yönlendirilmesi sağlanmakta. Ayrıca gelen tüketici başvuruları muhatap bankalara iletilerek ilgili kanun ve mevzuat kapsamında uyuşmazlığa ilişkin bankaların görüşleri istenebiliyor. Söz konusu başvurular neticesinde veya gerekli görülen diğer hallerde bakanlık makamından alınan onay çerçevesinde ilgili bankalar nezdinde inceleme ve denetimler yapılabiliyor. 2014 yılı ve devamında yapılan denetimler sonucunda, 2015 yılı içerisinde 4 büyük banka için toplam 373 milyon 898 bin 630 lira idari para cezası uygulanmış olup, ayrıca 31 bankanın denetim süreci hala devam etmektedir.”