BANKALARDA SERENGETİ KANUNU

Veznedar bu hafta oldukça sinirli: Piyasayı sirke ,bankacıları da her 6 ayda bir trompolinden zıplayarak elinde 5 jonglör topunu çevirmeye çalışan ip cambazına çevirdiniz! Müthiş bir analiz:
Bankalarda serengeti kanunu;
Kulağa ilginç geldi değil mi?
Vahşi doğanının yazılı olmayan kurallarının işlediği kanun.
Bankalarda İlla ki bir kanun olmalı değil mi?
İlla ki yasalarla korunmalı müşteriler, hikâyenin suçlusu ve mağduru olmalı, cezası olmalı, savcısı, avukatı ve mahkemesi olmalı….
Peki, Veznedar bu kanunu neden seçtin bizim için diyorsunuz, bizim kanunlar böyle değil, yine ne alaka diyorsunuz eminim….
İlla ki bir kanun varsa o da vahşi doğa kanunu ‘SERENGETİ’ yazılı olarak söylenmeyen talimatlarda geçmeyen herhangi bir kınama uyarı gibi ya da hapis cezası olmayan ama her bankacı tarafından bilinen vahşi doğanın kanunu ‘serengeti’ yoksa sizin çalıştığınız şubede işlemiyor mu?
Ya da çalıştığınız plazalarda işlemiyor mu?
Yaşamak için sizi öldürmeye çalışan ya da sizin öldürmeye çalıştığınız hiç olmadı mı?
Siz bir gün suçlu bir gün mağdur hiç olmadınız mı?
Siz bir gün avcı bir gün av hiç olmadınız mı?
İşte bu yüzden bankacılığı artık vahşi doğa ile özdeşleştiriyorum…’yaşamak için öldür’ sloganıyla aslanın ya da çakalın ağzındaki uzun uğraşla yakaladığı avını, belki bir ceylanı ya da zebrayı belki de güçlü görünen ama zayıf olan aynı zamanda yaşamak için mecbur öldürmek zorunda olduğu bankacıları avcı , müşterileri de av olarak görüyorum.
Aslında sadece ben değil yeni satış taktiği ile yeni uygulamalarla işi şık hale getirmeye çalışan sonunda da hiçbir şeyin olmayacağını göremeyen yönetim ;yeni adlar, yeni pozisyonlar yeni görev tanımlarıyla hayatımıza’ hunter ‘ kavramını sokarak bankacılığın tadını kaçırmaya devam ediyor…
Bu yeni bankacılık pozisyonunun ismi ‘hunter’olursa ben de veznedar olarak ‘serengeti’yi yazarım.
Bankacılığın etiğine aykırı yeni adetsel ‘hunter modeli’ nasıl mı?
Personel performansını  görünüşte 7 adet hedef kalemiyle sorgulayan ama öyle bir kalem var ki ‘toplam puan’ olarak yer alan ama o puanı kazanmak için personelin ilave 18 kalemi yapmasını gerektiren sadece matematik kurgusuna dayanan ama bankacılığı bilmeyen, sahayı koklamamış adamların yeni formülü ‘Puan’artık hayatımızda….
Nasıl mı?
Günde 10 ziyaret haftada 50 ziyaret ayda 200 ziyaret ile ,pos sat ama sat ile esnek hesabı sat ama sat ile müşteriyi bul vur ama öldür ile…
Kartı sat ama sakın kaybetme ile esnek hesabı sat ama sakın iptal etme ile…
Ve ilginç olan tecrübeli bireysel bankacılığı bilen ya da küçük işletmeyi hatta büyük işletmeyi bilen tecrübeli personeller ile ’ hunter ‘ artık vizyonda… .
Çok pardon artık sahada…
Bu modellemeyi getirene, bu kadar matematiği bilen  bu modeli kurgulayan ,bu kararı veren kişilere soruyorum:
Bu kurguyu hesaplayabiliyorsanız veznedar için bir şapkadan kaç tavşan çıkabileceği olasılığını matematikle hesaplayabilirler mi???
Ya da saha da olan kişilere verdikleri hedefleri kendileri  1 ayda başarabilirler mi?
Piyasayı sirke ,bankacıları da her 6 ayda bir trompolinden zıplayarak elinde 5 jonglör topunu çevirmeye çalışan ip cambazına çevirdiniz…
Hadi işinize bakın…yarın çok işim var
Benim kazanmam gereken bu ay daha 200 puanım var ..
Veznedar….