2016 ilk çeyreğin en karlı bankaları

yazar:

kategori:

Bankaların 2016 ilk çeyrek bilançoları beklentilerin üzerinde kar ile doldu taştı. Sadece iki bankanın karı düştü. En çok karı artan banka İng olurken en en çok karı düşen Finansbank oldu.
Bankaların 2016 yılı ilk çeyrek bilançoları tamamlandı. Bankaların açıkladığı bilançolara göre, 15 bankadan neredeyse 13’ü karını bir önceki döneme göre arttırdı. Sadece Finansbank ile Albaraka’nın karı bir önceki döneme göre düştü.
Banka bilançolarına baktığımızda beklentilerin üzerinde kar rakamları var. Akbank, Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası beklentilerin çok üstünde bir kar açıkladı. Kamu bankalarından Ziraat Bankası karlılığını bir önceki döneme göre yüzde 40 ile beklentilerin çok üstünde açıklarken, Vakıfbank ve Halkbank beklentiler doğrultusunda kar rakamı açıkladı.
İNG BANK SÜPRİZİ
Banka bilançoları içerisinde en süprizi ise İng Bank’tan geldi. Son dönemde personel çalışma koşullarına yönelik iyileştirmeleriyle dikkat çeken bankanın karı 2015 ilk çeyrek bilançoya göre yüzde 80 gibi ciddi bir oranda arttı. Banka Genel Müdürü Pınar Abay’ın farklı stratejisi bankanın karlılığında etkili olduğu belirtiliyor.
FİNANSBANK ŞOKU
Bilançolar içerisinde en şaşırtıcı rakam ise Yunanlılar’dan Katarlılar’a satılan Finansbank’ta yaşandı. Bankanın karlılığı diğer bankaların beklentilerin üzerinde kar açıklamasına rağmen şok bir düşüş yaşadı. Finansbank’ın karı yüzde 42.7 düştü.