BANKACILIĞI NE HALE GETİRDİLER

yazar:

kategori:

Hedef baskısı bankacılık sektöründe akıl almaz kalitesiz satışların ve işlemlerin yapılmasına neden oluyor. İşte bankaların kağıt üzerinde tutan ama bilançoda tutmayan aldatmaca yöntemi:
Sat ama nasıl olursa olsun sat felsefesi ile yapılan bankacılık adeta itibarın da yerle bir olmasına neden oluyor.  Son dönemde bilanço olarak sıkıntılı dönem yaşayan bankanın bölge yöneticilerinin satış oyunu “yok artık” denilecek türden.
Hedef baskısı ile zorla  yaptırılan kalitesiz satışların en güzel örneği geçtiğimiz gün yaşandı. Pos kampanyası düzenleyerek, personeline işten kovulma tehdidi ile yalvar yakar sattırılan pos cihazları aktif olmayınca genel müdürlük bölgelere baskı yapmaya başladı. Uyanık bir satış müdürü ise personeline elektronik bir posta yazarak, “herkesin işini gücünü bırakıp bu pos makinalarından en az 1 lira da olsa çekilmesini” sağlamalarını istedi. Bunun üzerine porsonel aylar önce yalvararak bağladıkları pos cihazını hiç kullanmayan esnafın bir kez daha kapısını çalarak ricayla 1 lira da olsa işlem yapılmasını istedi.
HEP ALDATMACA
Konu hakkında görüşlerini aldığımız eski bir banka yöneticisi, sahayı bilmeyen yöneticiler tarafından verilen hedeflerin  bankaya faydası olmadığını hem de söz konusu bankanın itibarını ayaklar altına aldığını  söyledi. Duayen bankacı , “Tecrübesi olmayan bazı kişilere satış müdürü sıfatı verilip, şubedeki personele baskı yapması sağlanıyor. Sanki şube müdürü yokmuş gibi bu kişiler elinde kamçı misali zorla satış yaptırmaya çalışıyor. Genelde sahayı bilmeyen kişilerin bu hedef baskısı  personelin kalitesiz satış yapmasına neden oluyor. Adet tutsun diye yapılan satışlar görüldüğü gibi bankaya hiç bir şey kazandırmıyor.Artık bu tür yöntemler bırakılıp, kaliteli ve doğru satış yapılması için şubeleri satış müdürlerinden kurtarmaları lazım.“diye konuştu.
ESNAF DA BIKTI
Öte yandan bankaların pos cihazları konusunda bankaların saçma sapan hedefleri bankacıları olduğu kadar esnafı da canından bezdiriyor. Esnaflar en çok bankaların pos aidatı ve bakım parası gibi ücretlerden şikayet ediyor. Bankaların pos ve masraf ısrarı esnafların daha az pos makinası ile çalışmasına neden oluyor.