BANKALARA CUMARTESİ OPERASYONU

yazar:

kategori:

Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu, son günlerde bazı bankaların cumartesi günü açıldığı yolundaki ihbarlar üzerine büyük bir inceleme başlattı. Bankaların kamera ve alarm kayıtları incelenecek.
Bankacılık Sektöründe Çalışma Koşullarının İyileştirilmesine Yönelik Teftiş Programı kapsamında  Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından cumartesi günü açılan banka şubeleri inceleme altına alındı.
İstanbul’dan çok İzmir, Ankara ve Antalya bölgelerinde bulunan banka şubelerinin hafta sonları açıldığı ve personele mesai ödemesi yapılmadan çalıştırıldığı yolunda  çok sayıda ihbar yapıldı. Bu ihbarlar doğrultusunda çalışma yapan bakanlık, bu bölgelerde bu haftadan itibaren yeni bir çalışmaya başladı. Bu çalışmaya göre, belirli banka şubelerine rastgele gidilerek kamera ve alarm kayıtları incelenecek. Yine banka personeline cumartesi çalışıp çalışmadıklarına yönelik ifadelerine de başvurulacak.
SİGORTA PRİM KAYBI
Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurul Başkanlığı tarafından tesbit edilen kural dışı çalışmalarda bankalara hem ceza kesiliyor hem de SGK kanunu geregi eksik prim ödeme cezası veriliyor.