VEZNEDAR’DAN BÜYÜK BEDDUA!

Duayen  VEZNEDAR, bankacıları tencere tava satıcısı gibi sokaklara salan yöneticilere ve onlara ses çıkartmayan bakanlık yetkililerine büyük beddua etti. İşte o muhteşem yazı:
Onurunu kaybetmekten  daha feci bir ölüm olur mu?
Biri der ki şerefim, biri der  namusum…
Biri başka,  diğeri başka söyler!
Biri param biri ailem der…Biri oğlum ya da kızım der…
İnsan nefes alması için sadece yukarıda kısa ama aslında altında çok büyük anlamların var olduğu kelimelerden birini yada bir kaçını seçer ve hayatına devam eder….
Belki de hayata bir yada iki kelimeyle bağlanır… Ya da aksine kayıplarıyla bu hayattan kopar…
Veznedar için mi hangisi önemli?
Tabi ki insanın onuru, incinmesine tahammül edemediği o güzel laf ’ONUR’ Veznedar için en kutsal kelimedir,
Neden bu konuyu mu seçtim ?
Bankacılıkta her geçen gün yeni alınan kararlar, bankaların kar güdüsü, rekabetçi piyasa ve baskı hedefleme sistemi ile bankacıların onuru kırılıyor.
Kırılmayı bırakın üstüne basılıp çiğneniyor,,,
Zamanında Prestijli ve itibarlı olan meslek, bugün saçma sapan uygulamalarla, sat ve sat ve daha çok sat mantığıyla onursuz, itibarsız bir meslek haline getirildi ve ben bu onursuzluğa sadece benim için değil, bu eğitimli insanların bu hale getirilmesine, başının eğik gezmesine tahammül edemiyorum.
İşte bu yüzden bu başlığı seçtim…
Tencere tava satan kişi bile bir kitleye yada belirli lokasyonda pazarlama ve satışını yaparken, şubedeki bankacı sahada iş var diyerek sokağa atılıyor. En azından o kapıyı çalıp ihtiyacı olan tencere ve tavayı yada elektrik süpürgesini satmaya çalışıyor.
Bizler mi ne yapıyoruz? Kapı kapı, dükkan dükkan, kahvehane,köy, kafetarya demeden kredi kartı pazarlıyoruz, pos pazarlıyoruz, kredi pazarlıyoruz…
Belki rast gelirse mevduat fiyatı bile veriyoruz..
Neymiş teknolojiyi kullanıyoruz  ama onurumuzdan vazgeçip başı eğik bıkkın ve her an müşteriler tarafından kovulma endişesiyle onurumuzu daha da ayaklar altına alıyoruz,
Biz keyfimizden yapmıyoruz,
Bunu siz yaptırıyorsunuz….
Ziyaret hedeflerinizle, iste daha çok iste vadelisini, vadesizini, ver kredisini pos cihazını, sat sigortasını kartını yoksa İŞTEN ATILIRSIN, rakamını ,katma değerini artık teknoloji ile ölçümlüyoruz performansın düşük gelir….
Umarım bu kararları veren ve bu kararların alınmasına göz yuman, bu sektörün bu hale gelmesinde payı olan , çalışanların onurunu düşünmeyip baskı altında çalışmasına göz yuman bakanlık…ismini sayamadığım unuttuğum yada gözardı ettiğim tüm karar mercileri….
Umarım hep başınız eğik gezer!
Umarım,en azından bizim zamanında tanıştığımız ve kaybettiğimiz,’ONUR’size hiç uğramaz…
HADİ İŞİNİZE BAKIN
YARIN SAHADAYIM TABLETİMLE….
POS SATARIM,KREDİ SATARIM,VADESİZ İSTERİM,SİGORTA SATARIM,VADELİ FİYAT VERİRİM,KAR DA YAPARIM..AMA ONURUMU DA VE ŞEREFİMİ DE SAYENİZDE SATARIM…

Veznedar….