ŞUBE PERSONELİNE SATIŞ PRİM KALKIYOR

yazar:

kategori:

Karlılık oranında kritik eşiğe gelen bankalar çareyi personeline verdiği satış primlerini kaldırmada buldu. Üst yönetim primleri ise aynen devam edecek.
Bankaların özkaynak karlılığının azalması ve  bilanço büyüme hızının düşmesi bankaların çareyi şube personeline fatura kesmede buldu.  Son 6 ay içerisinde çok sayıda personelini kapı önüne koyan 3 banka, şimdi de satış primlerini kaldırma kararı aldı. 
Bu kararı ilk hayata sokan yabanacı sermayeli banka oldu. Bizzat Genel Müdürü tarafından yapılan bir telekonferansta dile getirilen satış primlerinin kalkmasına gerekçe olarak düşük kar gösteriliyor. Ancak söz konusu bankanın kısa bir süre önce üst yönetime prim dağıttığı biliniyor.
İKİ BANKA DAHA GELİYOR
Personeline satış primi uygulamasını kaldıran bankalar kervanına biri yerli biri yabancı iki banka daha katılıyor. Her iki bankanın da 6 ay bilançodan sonra bu uygulamaya son vereceği öne sürüldü.Söz konusu bankaların bu kararı düşük kar beklentisi ile aldığı belirtiliyor.
ÜST YÖNETİME VAR!
şube personelinin satış primini kaldıran bankanın kısa bir süre önce üst yönetime prim dağıttığı öne sürülüyor. Yine aynı iddialara göre. bölge müdürü, gmy ve genel müdür primleri aynen devam edecek.