DENİZBANK’TAN ŞOK AYRILIK!

yazar:

kategori:

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Yatırım Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Cafer Bakırhan istifa etti. Bakırhan’ın istifası şaşkınlık yarattı. Yeni istifalar gelecek mi?
Sermaye piyasalarının yakından tanıdığı cafer Bakırkay dün süpriz bir şekilde Denizbank ve tüm iştiraklerindeki görevinden istifa etti.
Cafer Bakırhan’ın 16 yıldır sürdürdüğü kurumdan istifası şaşkınlık yarattı. Sermaye piyasalarının gelişiminde büyük katkısı olan bir isim alan Cafer Bakırhan, Denizbank ve Deniz Yatırım’ın  tüm sürecinde bulunmuş bir isim olarak biliniyor. Bakırhan’ın istifası ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor.  Bakırhan’ın bir süredir mevcut yönetim ile anlaşamadığı da konuşulunlar arasında yer alıyor. Yine bir başka iddia ise Denizbank’ın bir süredir yatırımı özel bankacılık statüsünde büyütme çalışmaları olduğu ve konuda rahatsızlıklar olduğu yönünde.
YENİ İSTİFALAR GELEBİLİR Mİ?
Cafer Bakırkan’ın istifasından sonra özellikle Deniz Yatırım cephesinden süpriz ayrılmaların yaşanabileceği de belirtiliyor.
CAFER BAKIRKAN KİMDİR?
1963 doğumlu olan BAKIRHAN, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde İktisat alanında Lisans ve 1990 yılında İşletme alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. 1985-1996 yılları arasında Sermaye Piyasası Kurulu’nda Baş Uzman, 1996-1997 yılları arasında KentBank A.Ş.’de Yatırım Bankacılığı Bölüm Koordinatörü, 1997-1998 yılları arasında Kent Yatırım ve Menkul Değerler A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı, 1998-1999 yılları arasında Danışmanlık faaliyetleri, 1999-2005 yılları arasında DenizYatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’de Genel Müdür, 2005-2015 yılları arasında DenizYatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Mart 2015’den itibaren DenizYatırım Menkul Kıymetler A.Ş. DFHG Yatırım Şirketleri’nde İcra Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.