DENİZ’DE FIRTINA DİNMİYOR!

yazar:

kategori:

Denizbank ve iştiraki Deniz Yatırım’da fırtına dinmiyor. Piyasaların üstad olarak nitelendirdiği Cafer Bakırhan’dan sonra şimdi de Deniz Yatırım Genel Müdürü Hüseyin Sami Çelik istifa etti.
Deniz Bank cephesinde sular durulmuyor. Yıllardır Denizbank’ın çeşitli birimlerinde başarı ile görev yapan ve piyasaların üstad olarak nitelendirdiği Cafer Bakırhan‘dan sonra Deniz Yatırım’ın başarılı Genel Müdür’ü Hüseyin Sami Çelik’de istifa etti.
Hüseyin Sami  Çelik’in istifası henüz resmi olarak açıklanmasa da bunu doğrulayan Deniz Yatırım’dan bir yetkili, gerekçe olarar son günlerde yaşanan olayları gösterdi.
NELER OLMUŞTU?
Deniz Yatırım’ın  küçük bir aracı kurumdan dev bir yatırım şirketine dönüşmesinde iki önemli imza bulunuyor. Bunlardan biri Cafer Bakırhan diğeri ise Hüseyin Sami Çelik.  Ancak  son dönemde Deniz Yatırım’ın bir çok şubesi Özel Yatırım Merkezleri’ne dönüştürülerek Denizbank Özel Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Cemil Cem Önenç‘e bağlanmıştı. Bu operasyon Deniz Yatırım cephesinde büyük rahatsızlık yaratmıştı. Operasyonun daha da gelişmesi ile ilk Cafer Bakırhan istifa etti. Son olarak da Hüseyin Sami Çelik‘in istifa ettiği ve bunu kısa süre içerisinde personeline duyuracağı öne sürülüyor.

HÜSEYİN SAMİ ÇELİK KİMDİR?
Hüseyin Sami Çelik; 1989 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun oldu. Kariyerine 1991’de Toros Menkul Değerler’de Borsa İşlemleri Müdürü olarak başlayan Çelik, 1995-1997 yıllarında Şahin Menkul Değerler’de Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etti. Ardından iki yıl süre ile KentYatırım Menkul Değerler’de Şubeler Koordinasyon ve Pazarlama Müdürlüğü yaptı.1999’da DenizYatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’de Yurtiçi Aracılık Faaliyetleri Genel Müdür Yardımcılığı’nı üstlenen Çelik, 6 yıldır sürdürdüğü bu görevinin ardından DenizYatırım Menkul Kıymetler Genel Müdürlük görevine getirildi.