BANKALARA BAKANLIK AYARI

yazar:

kategori:

Son dönemde personel çıkartmalarıyla gündeme gelen bazı bankaların Çalışma Bakanlığı tarafından uyarıldığı öne sürüldü. Bankalara müdahalenin bizzat Çalışma Bakanı tarafından yapıldığı da belirtiliyor.
Daralan pazarı gerekçe gösteren bankalar toplu personel çıkartmasıyla gündeme gelmişti. Haziran-temmuz döneminde yine toplu çıkartmaların olacağı yolunda iddialar internet ve gazetelerde yer alınca Çalışma Bakanlığı bankalara müdahale etti. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu‘nun bakanlığa yeniden atanmasından 2 gün sonra gerçekleştirdiği idida edilen müdahalede özellikle 1 yerli 2 yabancı sermayeli banka ile görüşmeler yapılarak ciddi anlamda uyarıldığı öne sürülüyor.
4857 sayılı İş Kanunun 29.maddesinde toplu işçi çıkarma koşulları ve izlenecek prosedür Çalışma Bakanlığı tarafından belirleniyor. Bakanlık uygun görmemesi halinde iş yeri toplu personel çıkartma işlemi yapamıyor.
HAZIRLIK YAPMIŞLARDI
Bankacılık kulislerinde dolaşan bir başka iddiada ise bazı bankaların haziran ayı ortasında 300 kişe varan personel çıkartma işlemi için hazırlık yapmış olduğu belirtiliyor. Ancak bakanlığın sert uyarısı ile bankalar bu konuda geri adım atmak zorunda kaldı.