TARAF’IN KAFA KARIŞTIRAN DENİZBANK MANŞETİ

yazar:

kategori:

Taraf Gazetesi,Denizbank Genel Müdürü Hakan ateş’i manşet yaptı., Hakan Ateş’in koltuğu tehlikede haberine bankacılık dünyası bir anlam veremedi. Taraf bu manşeti neden attı?
Bankacılık dünyası haftanın ilk gününe Taraf Gazetesi’nin manşeti ile başladı. Gazete Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in koltuğu tehlikede  başlığı ile verdiği haberde, Cafer Bakırhan ve Deniz Yatırım Genel Müdürünün istifasını Denizbank’ta karışıklık olarak vermiş.
YUNANİSTAN AÇIKLAMASI
Hakan Ateş’in koltuğu ile ilgili gazetenin bir başka iddiası ise geçtiğimiz günlerde turizm sektörü ile ilgili yaptığı açıklamalar. Gazete  bu açıklamaları Rusya’nın etkisi altında kalarak Türkiye aleyhine yaptığını ima etti. Gazete şu yorumu yaptı:

Denizbank’taki iki sürpriz ismin istifasının yankıları sürerken Bankanın Genel Müdürü Hakan Ateş’in,  geçtiğimiz hafta yaptığı “Türkiye Yunanistan’a dönebilir” açıklaması, bankacılık sektörüne bomba gibi düştü. Ateş’in,  “Türkiye Yunanistan’a dönebilir, Türk ekonomisi duvara toslayabilir” açıklamaları ekonomi yönetimini rahatsız etti. Ateş’in bu açıklamaları Rusya’nın etkisinde kalarak mı yaptığı araştırılıyor. Ateş’in, Yunanistan açıklaması, Ankara ile Moskova arasındaki gerilimin daha da artmasına yol açtı. Ekonomi yönetimi, Denizbank’ın iş ve işlemlerini mercek altına aldı. Ateş’in bu açıklamayı, Türkiye Bankalar Birliği’nden çıkarılmasının ardından yapması dikkat çekti.