SENDİKALI BANKADAN AKILLARA ZİYAN TEHDİT

yazar:

kategori:

Hedef baskısı artık akıllara ziyan türden. Sendikalı bir banka, çalışanlarını hedefini tutturamaması halinde başka illere tayin tehdidinde bulundu. 
Bankalar başarısız yönetimin faturasını şube personeline kesmeye başladı. Hedefe dayalı performans sistemi artık bankacılar için tehdit aracına dönüştü.
Sendikal örgütlü bir bankanın hedef baskısı ise “yok artık” denilecek türden. Banka dönemsel olarak verilen hedeflerini tutturamayacak olan personeli başka ilede bulunan şubelere atayacağını söyleyerek, personelden şimdiden alternatif şube seçmelerini istedi. İş kanunlarına aykırı olmasına rağmen “sözleşmede var, itiraz ediyorsan dava aç”diye rest çekilen personel çaresiz olarak hedefsini tutturmak için insan üstü güç sarf ediyor.
SENDİKA NE YAPAR?
Bölge müdürlüklerinin kendilerinden başka şehirde şube beğenmelerini istidiğini yazan bankacı, “verilen hedefleri tutturmak mümkün değil. Bir çok kalemde yüzde 100’ün üzerinde bir artış var. Başkaları yapıyorsa sizde yapacaksınız deniliyor. Sendika ise bu konuda yapacağımız bir şey yok diyor”diye dert yanıyor.
ÇARE YASAL DÜZENLEMEDE
Hukukçular, personelin bankalara karşı açtığı hukuk mücadelesini kazandığını belirterek, “ancak dava açan personeli vebalı gibi görüyorlar. Hiç bir banka eski çalıştığı banka hakkında dava açmış bir kişiyi kabul etmiyor. Bu aslında suçtur. Bunun için Çalışma Bakanlığı’nın devreye girip yasal düzenleme yapması lazım”diyorlar.